Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

9. prosince 2015

MŮJ TIP - Maso a kobliha







Petrská 23, Praha 1
Tel.: +420 224 815 056
Emailahoj@masoakobliha.cz
www.masoakobliha.cz
Otevřeno Út 11:00-17:00, St-Pá 11:00-22:00, So 11:00-17:00


Z jídelního lístku:
Hrášková polévka se šunkou (90 Kč)
Bílý boršč (90 Kč)
Skotské vejce (110 Kč)
Vepřové kůžičky a pálivé avokádo (95 Kč)
Chili s pečenou bramborou, čedarem a crème fraîche (185 Kč)
Lososový gravadlax, avokádo & kvásková topinka (180 Kč)
Klobásy s kaší (165 Kč)
Staffordshirský faggot s kaší a hráškem (165 Kč)
Reuben sendvič (210 Kč)
Opečené kapustičky (90 Kč)
Sekaná v pšenično-žitném chlebu (135 Kč)
Daňčí guláš s nakládanou mrkví a chlupatým knedlíkem (190 Kč)
Kobliha s vanilkovým krémem (55 Kč)
Dýňový cheesecake (125 Kč)
Koláč s připáleným slaným karamelem (125 Kč)
Sušenková zmrzlina s karamelovým banánem (85 Kč)


Upozornění: Sesterský podnik restaurace Sansho, která je poblíž. Anglický kuchař Paul Day využívá i zde maso z vlastního řeznictví The Real Meat Society. Raritou je předkrm Skotské vejce: tuto britskou klasiku asi nikdo jiný v Praze nedělá. Jsou zde samozřejmě i steaky v denní nabídce. Čepuje se pivo Matuška.