Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. ledna 2016

MůJ TIP - Café Amandine






Na Moráni 17, 120 00 Praha 2 
Tel.: +420 222 524 305
E-mailmoran@cafeamadine.cz
www.cafeamandine.cz
Otevřeno Po-Pá 8:00-21:30, So-Ne 9:00-21:30



Z jídelního lístku:
Rajčatová polévka s kokosovým mlékem a limetkovým olejem (65 Kč)
Francouzská tradiční cibulová polévka s gratinovaným sýrem (105 Kč)
Carpaccio de boeuf (205 Kč)
Tartar z uzeného lososa s bazalkovým pestem a česnekem (155 Kč)
Jehněčí „Merguez“ (185 Kč)
Salade Niçoise (175 Kč)
Slávky - Moules marinières de Provence (205 Kč)
Ratatouille (175 Kč)
Králík po dijonsku (215 Kč)
Kachní konfit (245 Kč)
Boeuf Bourguignon (225 Kč)
Krůtí burger se zakysanou smetanou, gorgonzolou a hranolky (135 Kč)
Blinis de la mer (165 Kč)
Crêpe Amandine (65 Kč)
Tarte Tatin (85 Kč)
Crème Brûlée  (95 Kč)


Upozornění: 
Trošku zastrčená v místě, kam moc lidí nechodí, avšak překvapivě útulná a milá restaurace, spíše kavárna. Má to zde opravdu francouzský šmrnc. Podnik je otevřen už asi čtyři roky, ale najdete zde volný stůl téměř vždy. Ideální pro tajné schůzky. Nyní zde bude probíhat do konce února Maurerova akce Grand Restaurant Festival se zajímavými cenami.