REFERENDUM
Přiznávám, že úkol, který jsem před vás postavil v posledním Referendu, bylo obtížně splnitelný. Někteří z vás správně protestovali, že se nedá odpovědět jednoznačně. Na něco je lepší kysané zelí, na něco zase syrové. Souhlasím. Někteří z vás tedy dali remízu. Budiž. Jeden hlasující napsal: „K pečenému masu (kachna, vepřová pečeně apod.) preferuji zelí přírodní dušené. A to i do polévek (zelnice, zelňačka, srpska čorba atd.). Kysané zelí naopak ladí k prejtu, klobásám a jiným uzenářským výrobkům.“ Objevily se i tipy: Bystročické zelí od Kubíčků nebo Talašovo kysané zelí z Tlumačova nebo Roudenské kysané. Leč přece jen k žádané představě preferencí jsme došli.
V souboji dvou typů zelí zvítězilo kysané nad čerstvým!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 25. 1. 2016.