Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. ledna 2016

REFERENDUM


Přiznávám, že úkol, který jsem před vás postavil v posledním Referendu, bylo obtížně splnitelný. Někteří z vás správně protestovali, že se nedá odpovědět jednoznačně. Na něco je lepší kysané zelí, na něco zase syrové. Souhlasím. Někteří z vás tedy dali remízu. Budiž. Jeden hlasující napsal: „K pečenému masu (kachna, vepřová pečeně apod.) preferuji zelí přírodní dušené. A to i do polévek (zelnice, zelňačka, srpska čorba atd.). Kysané zelí naopak ladí k prejtu, klobásám a jiným uzenářským výrobkům.“ Objevily se i tipy: Bystročické zelí od Kubíčků nebo Talašovo kysané zelí z Tlumačova nebo Roudenské kysané. Leč přece jen k žádané představě preferencí jsme došli.

V souboji dvou typů zelí zvítězilo kysané nad čerstvým! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 25. 1. 2016.