Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

20. ledna 2016

MŮJ TIP - Pavillon






Jezuitská 6, 602 00 Brno
Tel.: +420 511 213 497
Email: info@restaurant-pavillon.cz 
www.restaurant-pavillon.cz
Otevřeno Po-So 11:00-23:00, Ne 12:00-22:00



Z jídelního lístku:
Hovězí vývar, žloutková raviola, zelenina a jarní cibulka (89 Kč)
Krémová polévka z brokolice, petržel, ořechový chléb a sýr comté (109 Kč)
Dršťková polévka s čerstvou majoránkou a zakysanou smetanou (55 Kč)
Rybí krém s rajčaty a estragonem, krutony (55 Kč)
Rostbíf s celerovou remuládou a hrubozrnnou hořčicí (99 Kč)
Tartar z tuňáka, marinovaná bílá ředkev, sojový vinegret a mango (265 Kč)
Roláda z kukuřičného kuřátka, lesní houby, arašidy, meloun Cantaloupe (175 Kč)
Domácí tagliatele s pestem genovese (165 Kč)
Grilované kachní foie gras, čerstvé mango a francouzský perník (299 Kč)
Uzená krkovička s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem (165 Kč)
Pečená vepřová pluma s bramnborovou kaší a okurkovým salátem (195 Kč)
Daňčí plecko na červeném víně, bramborový knedlík (199 Kč)
Grilovaný sumec africký, květákový bulgur, čerstvá zelenina(235 Kč)
Jogurtová bublanina se švestkami (45 Kč)
Domácí zmrzlina nebo sorbet (40 Kč)


Upozornění: 
Restaurace v historicky cenné funkcionalistické budově bývalé Zemanovy kavárny funguje od roku 2012 a je pokračovatelem legendárního podniku U kastelána. Šéfkuchař Jan Kaplan patří mezi nejlepší české kuchaře. Suroviny jsou od stálých dodavatelů: bio jehněčí z farmy Rudimov, hovězí maso z malých farem na Vysočině, o vyzrálost se stará společnost Steinhauser, zvěřina je od certifikovaného dodavatele Windsor enterprise, vepřové maso z farmářského chovu od pana Kloudy z Deblína a králičí maso je z farmy pana Tomka z Opatovic.