Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. února 2016

MŮJ TIP - Zámek Zábřeh







U Zámku 42/1, 700 30 Ostrava - Zábřeh
Tel.: +420 777 808 299 
info@zamek-zabreh.cz
www.zamek-zabreh.cz
Otevřeno Po-Čt  12:00-23:00, Pá-So 12:00-24:00



Z jídelního lístku:
Silná hovězí polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky (59 Kč)
Česnečka s olomouckým tvarůžkem, žloutkem a chlebovými krutony (59 Kč)
Bramboračka se sušenými hříbky, špekem a zeleninou (59 Kč)
Škvarková pomazánka s pečenými jablky a domácím chlebem (89 Kč)
Tatarák z hovězí svíčkové s topinkami (219 Kč)
Svíčková na smetaně z hovězího zadního, karlovarský knedlík (199 Kč)
Hovězí guláš na černém pivu, špekové knedlíky (199 Kč)
Dušená hovězí líčka na zelenině a víně, mrkvovo-bramborové pyré (199 Kč)
Pečená jehněčí plec na česneku, pyré z červeného zelí, bramborové knedlíky (199 Kč)
Kroupové rizoto se žampiony, pečenými rajčaty, sýrem a smetanou (139 Kč)
Pstruh z našich sádek, pečený na másle, pečené brambůrky, hlávkový salát (229 Kč)
Kapr pečený na šalvěji, kroupové brambory, malý okurkovo-jogurtový salát (189 Kč) 
Jablkový závin s vlašskými ořechy a vanilkovou omáčkou (69 Kč)
Žemlovka s jablky, tvarohem a skořicovou pěnou (59 Kč)
Zmrzlina z pečených hrušek (69 Kč)

Upozornění: 
Restaurace pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým krbem, na místě bývalého kostela, na stěnách originály barokních map Moravy. Staleté prvky původní budovy jsou dokonalou kulisou tradiční místní kuchyně, v níž vládne šéfkuchař Pavel Gavenda. Ve starém zámeckém sklepě je nyní víno. V létě se dá sedět u stolů na nádvoří. Často se tu zastaví cyklisté a rodiny s kočárky. Vlastní pivo Pikard.