Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

2. března 2016

MŮJ TIP Alchemia






Bílkova 14, 121 00 Praha 1
Tel.: +420 222 316 462
Email.: info@restaurantalchemia.cz
www.restaurantalchemia.cz
Otevřeno Po-Pá 11:30-24:00



Z jídelního lístku:
Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou (55 Kč)
Zelňačka  s uzeným masem, bramborami a smetanou (50 Kč)
Kuřecí játrová paštika s cibulovou marmeládou a brusinkami (85 Kč)
Roastbeef pečený v pálivé marinádě s domácí okurkovou remuládou (145 Kč)
Rillettes z vepřového bůčku a slaniny s nakládanou zeleninou (75 Kč)
Tradiční české zelňáky s uzeným masem a sýrem (85 Kč)
Vepřová pečeně na cibuli a česneku, červené zelí, knedlík (125 Kč)
Španělský ptáček s vařenou rýží (135 Kč)
Pečené bramborové lupínky s vejcem, šunkou a nakládanou zeleninou (95 Kč)
Palačinka se šlehačkou, švestkovou marmeládou a máslem (95 Kč)


Upozornění: 
Restaurace zařízená v takřka středověkém stylu, s nezbytnými odkazy na Rabiho Löwa, Golema a Rudolfa II. Příběh tohoto podniku se odvolává na alchymistickou dílnu, která prý v těchto sklepeních kdysi v 16. století fungovala. Atraktivní prostředí s hořícím krbem vyhledávají především cizinci, ale i čeští labužníci zde najdou zajímavé pokrmy za velmi přijatelné ceny. O šábesu zavřeno. Ale košer jídel zde moc nenajdete. Podnik plánuje rozšíření jídelního lístku o staročeské recepty.