Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

20. dubna 2016

MŮJ TIP - Restaurant Albert Málek






Pivovarská 6, Rožnov pod Radhoštěm
Tel: +420 733 713 215
Email: rezervace@malekrestaurant.cz 
www.malekrestaurant.cz
Otevřeno Út-Čt 11:00-14:00, 16:00-22:00, Pá-So 11:00-23:00, Ne 11:00-22:00



Z jídelního lístku:
Silný hovězí vývar, masové knedlíčky, celestýnské nudle (59 Kč) 
Krém z medvědího česneku, pošírované vejce, máslový kruton (59 Kč) 
Paštika z husích jater, výhonky salátů, marmeláda z červené cibule, rozpékaná bageta (98 Kč) Angus tatarák, pečený česnek, lanýžová majonéza, chlebové krekry (249 Kč)
Vyzrálý steak z hovězí svíčkové, hranolky, chmelová sůl, estragonová majonéza (485 Kč) 
Kuřecí prsíčko Supreme, zeleninové ragú, čočka Beluga, pyré z černého kořene (230 Kč)
Jehněčí kotletky, blanšírovaná zelenina, hráškové pyré, mandlová kroketa, vinné glazé (350 Kč) Šťavnatá vepřová panenka sous-vide, bramborové pyré s vůní lanýžů, sezónní houby (260 Kč) Vyzrálý hovězí roštěnec, barbecue omáčka, křupavá zelenina, domácí bramborové chipsy (360 Kč) Tagliatelle, Gorgonzola, hruška, vlašské ořechy, rucola (210 Kč) 
Sezónní salát, jedlé květy, malinové coulies, čerstvé ovoce, grissiny (130 Kč) 
Vlažný zeleninový salát, čočka Beluga, křepelčí vejce (145 Kč) 
Čokoládový fondant, višně, pistáciová zmrzlina (119 Kč) 
Malinový dortík, pěna z bílé čokolády, čerstvé ovoce (109 Kč)

Upozornění: 
Tento tip jsem dostal od studenta aristologie, který žije nedaleko a já mu důvěřuju.  V restaurovaných pivovarských sklepeních z roku 1712 byla otevřena nová restaurace, prý nejlepší ve městě a okolí. Kuchaři prý mají zkušenosti ze světa, pracovali i v Praze v Alcronu a Arii. Podnik je nazván po muži, který byl prapradědečkem současného majitele. Byl vynikajícím sládkem a posléze i majitelem Rožnovského pivovaru. Určitě tuto restauraci v nejbližší době navštívím.