Tel. +39 0173 366616
Email: info@locandadelpilone.com
Email: info@locandadelpilone.com
www.locandadelpilone.com
Otevřeno Čt-Po 11:00-24:00
Z jídelního lístku:
Sázená vejce s chřestem a parmezánem (18€)
Mušle jakubky pečené na myrtě, krokety z vepřové kůže, zelenina (25€)
Pečené maso s fialovými brambory (25€)
Těstoviny Tajarin s rajčaty a telecí omáčkou (19€)
Kousky pečené kachny s přílohou (20€)
Mladé výhonky čekanky pečené na citronové šťávě, chléb (20€)
Těstoviny Linguine s mušlemi vongole dušenými na heřmánku (22€)
Rizoto z rýže Vialone Nano, mořské plody a mandlová omáčka (24€)
Mořský okoun Spigola na čekance (26€)
Modrý humr Astice na cibulce a papričkách (32€)
Telecí Bollito místo s topinkami (27€)
Jehněčí karé s artyčoky a krémem z mušlí vongole (30€)
Holoubě na špízu s kachními játry foie gras, citronová tráva, ředkvičky (33€)
Ricotta nasladko Seirass s třešněmi a čokoládou (13€)
Vaječný sníh Iles Flottantes, lískové oříšky, vanilka, maliny (14€)
Upozornění:
Myslím, že je to pořád jediná michelinská hvězdičková restaurace přímo v Albě, centru obchodu s bílými lanýži. Vaří se tu většinou variace na klasické piemontské pokrmy. Důraz se klade na kvalitu čerstvých surovin. Chef se jmenuje Federico Gallo. V sezoně (od října do ledna) zde samozřejmě vládne lanýžové šílenství, přesněji řečeno šílenství bílých lanýžů. Dáte-li si domácí nudle (je v nich neskutečně mnoho žloutků) jen pomaštěné máslem, nastrouhá vám na ně číšník silnou vrstvu nejlepších lanýžů na světě. Stojí to kolem třiceti euro, ale vyplatí se to. Několikachodové menu za 65 až 110€.
Myslím, že je to pořád jediná michelinská hvězdičková restaurace přímo v Albě, centru obchodu s bílými lanýži. Vaří se tu většinou variace na klasické piemontské pokrmy. Důraz se klade na kvalitu čerstvých surovin. Chef se jmenuje Federico Gallo. V sezoně (od října do ledna) zde samozřejmě vládne lanýžové šílenství, přesněji řečeno šílenství bílých lanýžů. Dáte-li si domácí nudle (je v nich neskutečně mnoho žloutků) jen pomaštěné máslem, nastrouhá vám na ně číšník silnou vrstvu nejlepších lanýžů na světě. Stojí to kolem třiceti euro, ale vyplatí se to. Několikachodové menu za 65 až 110€.