Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

8. června 2016

MŮJ TIP Le Cerf






30, rue du Général de Gaulle – Marlenheim, Bas-Rhin, Francie
Tel: +33 (0)3 88 87 73 73 
www.lecerf.com
Otevřeno každý den 11:00-24:00




Z jídelního lístku:
Hustá polévka Marmité royale, canelloni a hovězí filet (26€)
Grilovaní hlemýždi na opečené housce (19€)
Kachní játra foie gras, gelée z gewurztramineru a chutney (25€)
Piccatas z telecího brzlíku, parmezán a  zahradní salát (29€)
Lišky s marlenheimským chřestem, černé lanýže z Perigordu (33€)
Filet z ryby Saint-Pierre, chřestové pyré (25€)
Cordon bleu z telecího brzlíku, omáčka  périgourdine (45€)
Telecí blanquette podle dědečka Paula Wagnera (35€) 
Jehněčí na rozmarýnu à la Vosges du Nord (38€)
Kůzlečí na liškách, špecle (39€)
Savojský biscuit s třešňovým sirupem Kirsch, ovocný kompot a vanilkový krém (17€)
Sýr Vacherin s pomerančovým sorbetem (17€)
Alsaská bábovka s likérovým přelivem a krémem (17€)
Čokoládový fondant saotoubo, ovocný salát (17€)
Profiterolles à la fraise se sorbetem a rebarborovým kompotem (17€)

Upozornění: 
U většiny pokrmů uvádíme ceny degustačních porcí. Tato restaurace drží už dlouho dvě hvězdy od Michelina a její mnajitel a šéfkuchař Michel Husser patří mezi neuznávanější alsaské kuchaře. Podnik najdete v městečku vzdáleném jen půlhodinku jízdy od Štrasburku, v historické budově přestavěné z bývalé zájezdní pošty. Jelení paroží ve štítu dalo název hospůdce, v níž vařil Michelův dědeček a z níž později vznikl špičkový restaurant plus hotýlek oblíbený mezi cyklisty.