Tel: +33 014 5551505
Email: violondingres@maisonconstant.com
http://www.maisonconstant.com/violon-ingres/
Otevřeno každý den 12:00-14:30, 19:00-22:30
Z jídelního lístku:
Vejce na hniličku s toastem a lanýžovým máslem (25€)
Carpaccio z pražmy marinované v citrusech, fenyklový croquant, piniové oříšky (28€)
Salát ze zelených fazolek, mandle, broskve, foie gras, pomerančový vinegret, koriandr (22€)
Paštika z kachního foie gras, celerová remuláda (19€)
Želé z pavoučího kraba, bylinkový krém (28€)
Ravioli plněné mořskými raky, artyčokový krém a humrové coulis (24€)
Mořský okoun na mandlích a karí oleji, pequillos (43€)
Provázky z petříčka, ančovičky, nové brambory, cibulky (42€)
Pečená krůta na šalotce, hrášek a fazolové boby po francouzsku (42€)
Cassoulet z Montalbanaise (40€)
Telecí hlava tête de veau, jazyk a játra, omáčka ravigote na kaparách (41€)
Čokoládový dort podle Constanta (14€)
Horké soufflé na Grand Marnier (15€)
Millefeuille na vanilkovém bourbonu (13€)
Pečené meruňky na mandlích, krém légère (13€)
Norská omeleta (14€)
Upozornění:
O tomto pařížském podniku se mezi labužníky šušká jako o tajném tipu. Název „Ingresovy housle“ je inspirován slavnou fotografií Man Raye, přirovnávající záda nahé ženy k houslím. Šéfkuchař a majitel Christian Constant šéfoval dlouho kuchyni ve věhlasném hotelu Crillon, který je už několik let v rekonstrukci. Constant se proslavil především svými omáčkami. Restaurace má jednu hvězdu Michelin a najdete ji na nenápadném místě nedaleko Eiffelovy věže. Patří k ní také bistro.