Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

13. července 2016

MŮJ TIP - La Violon d´Ingres






135 Rue Saint-Dominique, Paříž, Francie
Tel: +33 014 5551505
Email: violondingres@maisonconstant.com
http://www.maisonconstant.com/violon-ingres/
Otevřeno každý den 12:00-14:30, 19:00-22:30



Z jídelního lístku:
Vejce na hniličku s toastem a lanýžovým máslem (25€)
Carpaccio z pražmy marinované v citrusech, fenyklový croquant, piniové oříšky (28€)
Salát ze zelených fazolek, mandle, broskve, foie gras, pomerančový vinegret, koriandr (22€) 
Paštika z kachního foie gras, celerová remuláda (19)
Želé z pavoučího kraba, bylinkový krém (28)
Ravioli plněné mořskými raky, artyčokový krém a humrové coulis (24)
Mořský okoun na mandlích a karí oleji, pequillos (43)
Provázky z petříčka, ančovičky, nové brambory, cibulky (42)
Pečená krůta na šalotce, hrášek a fazolové boby po francouzsku (42)
Cassoulet z Montalbanaise (40)
Telecí hlava tête de veau, jazyk a játra, omáčka ravigote na kaparách (41)
Čokoládový dort podle Constanta (14)
Horké soufflé na Grand Marnier (15)
Millefeuille na vanilkovém bourbonu (13)
Pečené meruňky na mandlích, krém légère (13)
Norská omeleta (14)

Upozornění: 
O tomto pařížském podniku se mezi labužníky šušká jako o tajném tipu. Název „Ingresovy housle“ je inspirován slavnou fotografií Man Raye, přirovnávající záda nahé ženy k houslím. Šéfkuchař a majitel Christian Constant šéfoval dlouho kuchyni ve věhlasném hotelu Crillon, který je už několik let v rekonstrukci. Constant se proslavil především svými omáčkami. Restaurace má jednu hvězdu Michelin a najdete ji na nenápadném místě nedaleko Eiffelovy věže. Patří k ní také bistro.