Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. srpna 2016

MŮJ TIP - Albrecht







Mudroňova 82, Bratislava, Slovensko
Tel.: 00421 902 338 888
Email.: restaurant@albrechtrestaurant.com
www.albrechtrestaurant.com
Otevřeno Po-So 11:30-15:00, 18:00-22:30, Ne 11:30-18:00




Z jídelního lístku:
Cvikla, sladkokyselá polévka s kyselou smetanou a masovými pirožky (7,50€)
Bramborová chlazená polévka s fenyklem, ústřicí, kaviárem a rybími tramezzini (8,50€)
Tuňák, foie gras, mučenka, sušená kachní prsa, ančoivčková majonéza (13,90€) 
Suven alpský marinovaný, fenykl, šťovík, křepelčí vejce, sýr (12,90€)
Čočka beluga s mořskými řasami, crème fraîche, ústřice, vejce natvrdo, šalotka (12,90€)
Mušle sv. Jakuba zlehka opečené, květák, zázvorovo-máslová omáčka, rozinky (14,90€)
Chobotnice s bramborovou pěnou a uzenou paprikou, smažený česnek (13,90€)
Kachní játra Foie gras, zapečený krém s fazolky, jablky, brioškou (13,90€)
Zubatec grilovaný filet, sezónní houby, žampionové velouté s bazalůkou a ořechy (26,50€)
Pražma královská grilovaný filet, sladkokyselá čočka, křen, zelenina kopr  (26,50€)  
Kohoutí prsa pečená, pastinákové pyré s jablky, hroznové víno, ořechy, fíky (21,90€)
Mangalica, vepřový bůček se zelím, sušenými švestkami a lyonskými bramborami (21,90€)
Čokoládový dortíček s karamelem, ořechy a zmrzlinou (7,60€)
Klasické crème brûlée, podávané s hruškovým kompotem a vanilkovou zmrzlinou (6,50€)
Vanilkový a čokoládový piškot s vlašskými ořechy, malinami, jogurtová poleva  (6,50€)

Upozornění: 
V současné době zřejmě nejlepší slovenská restaurace. Na začátku 20. století zde byla vyhlášená stejnojmenná výletní restaurace s výhledem na Dunaj. V roce 2008 prošla budova rekostrukcí. Majitel a šéfkuchař Jaroslav Židek je Čech, dlouho působil v předních pražských restauracích, známý je rovněž z televize. Jeho parádním číslem jsou nejrůznější pyré. Zakládá si na domácí atmosféře a čerstvých kvalitních surovinách. Často chodí mezi hosty. Za zmínku stojí speciálně pro Albrechta vyráběné zrající sýry.