Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

17. srpna 2016

MŮJ TIP - Baník






Českobratrská 15 701 00 Ostrava 
Tel.: +420775709084
E-mail: expand@expandservis.cz
www.expandservis.cz/banik.html
Otevřeno Po-Čt 10:00-22:00, Pá 10:00-01:00, So-Ne 14:00-22:00




Z jídelního lístku:
Slezská česnečka (29 Kč) 
Slepičí vývar s masem a nudlemi (29 Kč) 
Domácí dršťková (29 Kč) 
Domácí bramborák (49 Kč) 
Čuška burek - opékaná paprika plněná balkánským sýrem (39 Kč)
Restované grundle, koření (39 Kč) 
Smažený hermelín (59 Kč) 
Smažené tvarůžky (59 Kč) 
Steak kuřecí stehenní (99 Kč) 
Mešana skara, grilovaný masový mix, domácí hranolky, sýr (249 Kč) 
Pržola z krkovice, domácí hranolky, lutenica (129 Kč)
Svíčková na smetaně, knedlík (79 Kč)
Hovězí guláš, knedlík (79 Kč)
Dvě palačinky s marmeládou a šlehačkou (29 Kč)
Dvě palačinky s malinami a horkou čokoládou (49 Kč)


Upozornění: 
Toto je spíše kuriozita, velmi oblíbená lidová jídelna v centru Ostravy, kam jsem chodil už v šedesátých letech. Vaří se zde velmi levně, žádné výstřelky, až na občasnou mírnou inspiraci Balkánem. Obvykle se nabízí každý den dvouchodové menu za 69 Kč, polévka je jen jedna, kdežto hlavní chody jsou tři na výběr. Například vařené hovězí s koprovou omáčkou a houskovým knedlíkem stojí za ochutnání. Ostravská piva Radegast a Ostravar.