Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. srpna 2016

MŮJ TIP - Goldener Stern






Stadtplatz 15, Gmünd, Rakousko
Tel.: +43 (0) 2852 54545
Email: hotel@goldener-stern.eu 
www.goldener-stern.eu
Otevřeno Po 18:00-21:30, Út-Ne 11:30-21:30 



Z jídelního lístku:
Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a fritáty (4€ )
Studené gazpacho se sýrovými tramezzini (5€)
Salát Caprese s parmezánovými čipsy (7€)
Tatarský biftek s křepelčím vejcem (11,50€)
Bio mousse z kuřecích jater a kedluben (8€)
Tafelspitz z hovězím na způsob Waldviertel, krémový špenát, pečené brambory (16,50€)
Pravý Wiener Schnitzel z bio telecího, petrželkové brambory, brusinkový kompot (17€)
Pečená játra na způsob Waldviertel s bramborovým pyré a jablky (14€)
Kuřecí bio prsa z Limbachu, bramborový salát, brusinkový kompot (13,50€)
Pečený siven s rizotem a zeleninou (15€)
Pečený bio kapr na způsob Waldviertel, Zimmermannovy nudle, rajčata, vařená brokolice (16€)
Marinované borůvky s mákovou zmrzlinou, pampeliškovým medem a vanilkovou espumou (8,50€)
Meruňkové nebo nugátové palačinky (2,30€)
Náš dort (3,50€)
Jablkový štrůdl (3,40€)

Upozornění: 
V útulném hotýlku na náměstí v Gmündu (takže vlastně v sestře Českých Velenic) je restaurace Zlatá hvězda, v níž se vaří zásadně po rakousku, tradičně a poctivě. Tomuto kraji se říká Waldviertel a typickými pochoutkami jsou zde například nudle s mákem, pečená husa s bramborovým knedlíkem, bramborový guláš, místní tafelspitz, plněné papriky s bramborovou kaší nebo pečený kapr. Raritou je siven z místních velmi studených jezer. Čtyřchodové menu bez nápojů za 28€ ctí sezonu. Mnoho surovin je bio.