Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

31. srpna 2016

MŮJ TIP - Gundel





Gundel Károly út 4, Budapešť, Maďarsko
Tel.: +36 1 889 8100
E-mail: info@gundel.hu 
www.gundel.hu
Otevřeno každý den 12:00-24:00




Z jídelního lístku:
Maďarská rybí polévka podle Johna Gundela (3.900 HUF)
Maďarská gulášová polévka podle Károlyho Gundela (3.900 HUF)
Tradiční Vichyssoisse s citronovou příchutí (3.600 HUF)
Chřestové velouté (3.600 HUF)
Kozí sýr s lanýži (3.800 HUF)
Pomalu vařená husí játra ve vlastní šťávě s tříbarevnou cibulí (6.600 HUF)
Gundelova paštika z husích jater s kdoulí (6.600 HUF)
Grilovaná balatonská štika s račím ragú (5.600 HUF)
Telecí roštěnka s perigordskou omáčkou a lanýžovými bramborami (13.500 HUF)
Hovězí svíčková podle Franze Liszta, grilovaná husí játra, omáčka z lesnich hub (13.500 HUF) 
Kuře podle Kally s vaječnými knedlíčky, sýrem a paprikovou omáčkou (7.500 HUF)
Klasická pečená kachna (11.500 HUF)
Lanýžové ravioli (5.500 HUF)
Palačinka podle Gundela v omáčkou z hořké čokolády (2.500 HUF)
Pečená jablka s borůvkový štrůdl (2.900 HUF)
Flambované jahody s domácí vanilkovou zmrzlinou (3.300 HUF)

Upozornění: 
Jedna z nejslavnějších maďarských restaurací byla otevřena v roce 1910, jméno jí dal legendární maďarský kuchař Károly Gundel, zakladatel moderní maďarské kuchyně. Podnik se objevil v mnoha filmech, v mnoha románech se odehrávají scény právě zde. Současný šéfkuchař Gábor Merczi se snaží pokračovat ve směru, jakým vykročil kdysi zakladatel restaurace. Je to samozřejmě luxusní podnik a ceny tomu odpovídají. Tisíc forintů dostanete za necelých devadesát korun.