Tel.: +36 1 889 8100
E-mail: info@gundel.hu
E-mail: info@gundel.hu
www.gundel.hu
Otevřeno každý den 12:00-24:00
Z jídelního lístku:
Maďarská rybí polévka podle Johna Gundela (3.900 HUF)
Maďarská gulášová polévka podle Károlyho Gundela (3.900 HUF)
Tradiční Vichyssoisse s citronovou příchutí (3.600 HUF)
Chřestové velouté (3.600 HUF)
Kozí sýr s lanýži (3.800 HUF)
Pomalu vařená husí játra ve vlastní šťávě s tříbarevnou cibulí (6.600 HUF)
Gundelova paštika z husích jater s kdoulí (6.600 HUF)
Grilovaná balatonská štika s račím ragú (5.600 HUF)
Telecí roštěnka s perigordskou omáčkou a lanýžovými bramborami (13.500 HUF)
Hovězí svíčková podle Franze Liszta, grilovaná husí játra, omáčka z lesnich hub (13.500 HUF)
Kuře podle Kally s vaječnými knedlíčky, sýrem a paprikovou omáčkou (7.500 HUF)
Klasická pečená kachna (11.500 HUF)
Lanýžové ravioli (5.500 HUF)
Palačinka podle Gundela v omáčkou z hořké čokolády (2.500 HUF)
Pečená jablka s borůvkový štrůdl (2.900 HUF)
Flambované jahody s domácí vanilkovou zmrzlinou (3.300 HUF)
Upozornění:
Jedna z nejslavnějších maďarských restaurací byla otevřena v roce 1910, jméno jí dal legendární maďarský kuchař Károly Gundel, zakladatel moderní maďarské kuchyně. Podnik se objevil v mnoha filmech, v mnoha románech se odehrávají scény právě zde. Současný šéfkuchař Gábor Merczi se snaží pokračovat ve směru, jakým vykročil kdysi zakladatel restaurace. Je to samozřejmě luxusní podnik a ceny tomu odpovídají. Tisíc forintů dostanete za necelých devadesát korun.