Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

14. září 2016

MŮJ TIP - Na Štěpáně





Mělnická 82, Obříství u Mělníka
Tel.: +420 315 674 555
E-mail: info@nastepane.com
www.nastepane.com
 
Otevřeno každý den 11:00-22:00




Z jídelního lístku:
Cibulačka s bylinkovými krutony (60 Kč)
Staročeské kyselo se šumavskými houbami (65 Kč)
Čočka na kyselo s davelským špekáčkem a opečenými klobáskami (135 Kč)
Pošírované slávky s česnekem, bílé víno, fenykl, parmská šunka, řapíkatý celer, pečivo (279 Kč)
Pomalu pečené králičí stehno, dušené bílé zelí, bramborové špalíky (175 Kč)
Dančí kýta na víně, bramborové pyré s kořenovou zeleninou (265 Kč)
Candát pečený na másle, bramborovo-bylinkové pyré, tapenáda ze sušených rajčat a oliv (329 Kč)
Pomalu dušená hovězí kližka se znojemskou omáčkou, naše karlovarské knedlíky (189 Kč)
Řízečky z vepřové krkovice, šťouchané brambůrky (149 Kč)
Tvarohové knedlíky plněné mělnickými meruňkami, perník a horkým máslem (99 Kč)
Nugátové knedlíčky se strouhaným perníkem, vanilková zmrzlina (99 Kč)
Jablečný dortík od naší cukrářky Věrky, sorbet ze zeleného jablka (110 Kč)
Crème brûlée z kávy Tonino Lamborghini, pistáciová zmrzlina (110 Kč)

Upozornění: 
Zmínky o krčmě u přívozu Na Štěpáně pocházejí již z 15. století, byl zde jeden z mála přívozů směrem z Prahy do Mělníka. Nyní jako zájezdní hostinec. Jídelní lístek šéfkuchaře Michala Čuby vychází ze staročeské kuchyně, má však moderní formu. Suroviny jsou většinou od regionálních středočeských dodavatelů, ať už je to zvěřina z kokořínských lesů, zelenina z Mělnicka, chřest z Hostína u Vojkovic a např. bylinky z Turska u Kralup… Každý den také aktuální polední nabídka. Čepuje se pivo Lobeč.