Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. září 2016

Výsledek referenda

REFERENDUM

V minulém Referendu jsme se vás zeptali, jestli máte raději boršč ukrajinský nebo ruský. Rozdíl mezi nimi je sice nepříliš velký, avšak zásadní: klasický ukrajinský boršč je více tučný (vepřový bůček, slanina) a používá smetanu, kdežto ruský je z hovězího masa. Může být dokonce i bezmasý. Vaše názory byly velice zajímavé, svědčily však mimo jiné o faktu, že v Česku se dnes oba recepty kombinují a výsledek je tedy většinou ani ryba ani rak. Nicméně výsledek hlasování je jasný:

Mezi boršči zvítězil ruský nad ukrajinským! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 12. 9. 2016.