Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

28. září 2016

MŮJ TIP - Schwarzwaldstube




Hotel Traube Tonbach
Tonbachstraße 237, Baiersbronn, Německo 
Tel.: +49 7442 492-0
E-mail: reservations@traube-tonbach.de
http://www.traube-tonbach.de/en/schwarzwaldstube-restaurant
Otevřeno denně 12:00-02:00





Z jídelního lístku:
Polévka z divokých bylin a zázvoru, houbové ravioli, husí játra, černé lanýže (35)
Petrželové velouté s česnekovou pastou a račími ocásky (38)
Croustillard z jehněčích stehýnek, divoká okurka, kopr (45) 
Mušle slávky, jakubky, srdcovky, mořští šneci, mořské řasy (55)
Konfitované filety z parmice nachové, bujabézová emulze, fenykl, bazalka (65)
Pečené jakubky s červenou řepou, stroček, omáčka z divokého křenu (90)
Medailonky z bretaňské langusty, artyčoky, houby v omáčce Nantua (125)
Telecí ledvinky a brzlík, špenát, černé lanýže (65)
Divoký králík Royale, rouenská omáčka (75)
Feuilleté z borůvek, krém mascarpone, levandulová zmrzlina, citronový sorbet (30)
Pošírované broskve v šafránové omáčce, kaštanové pyré, zmrzlina z tahitské vanilky, ořechy (30)

Upozornění: 
Mnoha odborníky je tato restaurace považována za nejlepší v celém Německu, především díky jejímu šéfkuchaři Haraldu Wohlfahrtovi, který je zřejmě nejlepším německým kuchařem současnosti. Restauraci najdete v malém lázeňském městečku blízko Baden-Badenu, je to samozřejmě patřičně drahá záležitost, avšak sjíždějí se sem labužníci z celé Evropy. Interiér působí starobyle, avšak pokrmy jsou velmi moderní. Wohlfahrt velmi rád překvapuje, takže jeho denní nabídky mají půvab nečekaného a vzbuzují úžas.