Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

7. září 2016

MŮJ TIP - Wielandshöhe






Alte Weinsteige 71, Stuttgart-Degerloch 
Tel.: +0711 6408848
Email: restaurant@wielandshoehe.de
www.wielandshoehe.de
Otevřeno Út-Pá 12:00-13:30, 18:00-20:30




Z jídelního lístku:
Švábská drštková polévka s červeným vínem(14€)
Polévka z červené řepy a zázvoru (10€) 
Vývar z oháňky s malými plněnými taštičkami (12€) 
Salát z citronu a parmezánového crispu (16€) 
Paštika ze švábsko-hällského prasete, jablkový salát (24€)
Opečený kozí sýr ze Schönbuchu, karamelizované proso (20€) 
Filet z würzbachtalského sivena, pažitkový beurreblanc, glazírovaná zelenina (44€)  
Pečená žebírka a dušené maso z Alblammu, zelené fazolky, bramborový nákyp (48€) 
Filet z z mořského okouna v zeleninové melanži, olivové brambory (39€) 
Kotleta z hermannsdorferského prasete, provensálská zelenina, pommes pont-neuf (39€) 
Varice na sorbety z Cassis, mučenky a krvavé pomeranče (14€) 
Millefeuille z pomerančů, ragú z citrusových plodů, vanilková zmrzlina (15€)
Knedlíčky plněné mangem, zmrzlina (15€)  


Upozornění: 
Jedna z nejlepších restaurací v Německu, i když má pouze jednu hvězdičku. Majitel a šéfkuchař Vincent Klink, známý i z televize, je osobnost přímo umělecká. Hraje na několik hudebních nástrojů a napsal několik knih nejen gastronomických. Jeho kuchyně je jednoduchá, inspirovaná švábskou klasikou. Do restaurace, odkud je krásný výhled na celé město, vyjedete vláčkovou lanovkou. Čtyřchodové menu za 88€, šestichodové za 120€.