Tel.: +39 055 26261
Email: firenze@fourseasons.com
www.ilpalagioristorante.it
Otevřeno denně 12:00-23:00
Z jídelního lístku:
Humrový salát s květákem a tradičním italským zeleninovým pyré (52€)
Opečené scampi s petrželovým velouté, Iberskou šunkou a sezamovým olejem (32€)
Terinka s Foie gras s portským (37€)
Knedlíčky Francesina z mletého masa, čočka a dýňové pyré (27€)
Pórek v parmezánové omáčce, sezonní houby (27€)
Těstoviny Cavatelli Cacio e Pepe s marinovanými rudými krevetami a olihněmi (35€)
Spaghettini alla chitarra, černý česnek a mořské řasy (38€)
Rizoto s mořskými plody a šampaňským (65€)
Domácí těstoviny pici se zaječím ragú, fazolemi a tmavou čokoládou (28€)
Těstoviny Maccheroni di zita s ricottou, vepřovými žebírky a tatarákem (28€)
Mořský okoun s rajčaty, citronovou krustou a cuketovým velouté (55€)
Pečená kambala s karotkou a mandlovou omáčkou (49€)
Holoubě Laura Perri vařené ve vepřovém močovém měchýři, Vino Santo, tymiánové ovoce (52€)
Jehněčí bříško s omáčkou, olivami a kořeněnými bramborami (49€)
Křepelka na fíkách, křen a Foie gras (49€)
Fíky s ricottovou zmrzlinou a muškátovým aspikem (23€)
Kokosové soufflé s ovocným sorbetem (23€)
Upozornění:
Vynikající restaurace v historické budově bývalého kláštera patří pod hotel Four Seasons. Šéfkuchař Vito Mollica pracoval dlouho v Praze a všem se nám po něm velice stýská. Od roku 2011 drží zde ve Florencii michelinskou hvězdu. Jídelní lístek je postaven na tradičním toskánském základu s typickými metodami (například Cacio e Pepe), ale samozřejmě vše má velmi moderní podobu. V létě se jídlo servíruje také na nádherné zahradě.