Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. října 2016

MŮJ TIP - Il Palagio







Hotel Four Seasons, Borgo Pinti 99, Florencie, Itálie
Tel.: +39 055 26261 
Email: firenze@fourseasons.com
www.ilpalagioristorante.it
Otevřeno denně 12:00-23:00



Z jídelního lístku:
Humrový salát s květákem a tradičním italským zeleninovým pyré (52€)
Opečené scampi s petrželovým velouté, Iberskou šunkou a sezamovým olejem (32€)
Terinka s Foie gras s portským (37€)
Knedlíčky Francesina z mletého masa, čočka a dýňové pyré (27€)
Pórek v parmezánové omáčce, sezonní houby (27€)
Těstoviny Cavatelli Cacio e Pepe s marinovanými rudými krevetami a olihněmi (35€)
Spaghettini alla chitarra, černý česnek a mořské řasy (38€)
Rizoto s mořskými plody a šampaňským (65€)
Domácí těstoviny pici se zaječím ragú, fazolemi a tmavou čokoládou (28€)
Těstoviny Maccheroni di zita s ricottou, vepřovými žebírky a tatarákem (28€)
Mořský okoun s rajčaty, citronovou krustou a cuketovým velouté (55€)
Pečená kambala s karotkou a mandlovou omáčkou (49€)
Holoubě Laura Perri vařené ve vepřovém močovém měchýři, Vino Santo, tymiánové ovoce (52€)
Jehněčí bříško s omáčkou, olivami a kořeněnými bramborami (49€)
Křepelka na fíkách, křen a Foie gras (49€)
Fíky s ricottovou zmrzlinou a muškátovým aspikem (23€)
Kokosové soufflé s ovocným sorbetem (23€)


Upozornění: 
Vynikající restaurace v historické budově bývalého kláštera patří pod hotel Four Seasons. Šéfkuchař Vito Mollica pracoval dlouho v Praze a všem se nám po něm velice stýská. Od roku 2011 drží zde ve Florencii michelinskou hvězdu. Jídelní lístek je postaven na tradičním toskánském základu s typickými metodami (například Cacio e Pepe), ale samozřejmě vše má velmi moderní podobu. V létě se jídlo servíruje také na nádherné zahradě.