Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. října 2016

Výsledek referenda

REFERENDUM


V minulém Referendu jsme zabrousili na Slovensko a jako soupeře jsme určili dva pokrmy na bázi noků: Brynzové halušky s osmaženou slaninou a zakysanou smetanou a Bramborové strapačky s osmaženou slaninou a kyselým zelím. Toto Referendum mělo velký ohlas, své názory poslalo mnoho čtenářů Zápisníku. Většinou se jejich připomínky týkaly kvality brynzy, která bohužel v Čechách není moc dobrá. Padla také zmínka o tom, že v Praze nyní není kvalitní slovenská restaurace, kde by nabízeli autenticky udělané halušky nebo strapačky. Nicméně výsledek je jasný.

Mezi slovenskými noky zvítězily Brynzové halušky nad Bramborovými strapačkami


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 17. 10. 2016.