Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. října 2016

MŮJ TIP - U Supa






Celetná 563/22, Praha 1
Tel.: +420 734 441 892 
Email: usupa@restauraceusupa.cz
www.pivovarusupa.cz
Otevřeno každý den 10:00-23:00



Z jídelního lístku:
Horské hříbkové kyselo (107 Kč)
Račí polévka s citronovým svítkem (159 Kč)
Stará slepice v silném vývaru se zeleninou (107 Kč)
Morková kost zapečená s tymiánovou strouhankou (133 Kč)
Tucet šneků na český způsob zapečených v křenovo-bylinkovém másle (218 Kč)
Pražská šunka na kaštanové topince se zakysanou smetanou a švestkovou omáčkou (192 Kč)
Pikantní zrající olomoucké tvarůžky s máslem a hořčicí (159 Kč)
Buřty pečené na černém pivu (182 Kč)
Bramborové placky s uzeným masem a čerstvým pažitkovým sýrem (182 Kč)
Na chmelu konfitovaná husička s kysaným zelím, restované špecle (333 Kč)
Hovězí svíčková na smetaně s domácím houskovým knedlíkem a brusinkami (279 Kč)
Řízný guláš z kance s domácím houbovým knedlíkem (279 Kč)
Zastřená vejce v koprové omáčce s brambůrkem (193 Kč)
Říční okoun pečený s čerstvou paprikou na čočkovém ragú se zeleninou (293 Kč)
Vepřové drštky s klobásou a grilovaným jelítkem (266 Kč) 
Kuřecí stehno na paprice s rýží (125 Kč) 
Prkénko českých sýrů s ořechy a švestkovou omáčkou (179 Kč)
Minidezert dle výběru z naší vitríny (55 Kč) 

Upozornění: 
Nově rekonstruovaná restaurace má nového majitele i šéfkuchaře – a také nový minipivovar s vlastním pivem. Originální jídelní lístek vychází z české tradice, má však zajímavé modernizace. Zvláště doporučuji vynikající zapečený morek. Příjemný design s čalouněnými lavicemi u stěn dodává podniku poněkud francouzský nádech. Není divu, podnik patří do skupiny vedené Filipem Nyklíčkem, v níž jsou už například La Gare a Les Moules.