Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

23. listopadu 2016

MŮJ TIP - Es Racó d´es Teix






Sa Vinya Vella 6, Deiá, Mallorca, Španělsko 
Tel.: +34 971 639 501 
Email: info@esracodesteix.es
www.esracodesteix.es
Otevřeno St-Ne 12:00-23:00




Z jídelního lístku:
Středozemní rybí polévka se zelenbinovými krutony (14€)
Terinka s husími játry Foie gras, telecím brzlíkem, fazolemi a fíky (27€)
V pomerančovém vinegretu marinovaná parmice nachová s krevetami a zeleninou (28€)
Humrový koktajl s melounem a bazalkou (30€)
Šunka Jabugo Maximiliano s topinkou Pa Amb Oli (28€)
Pot-au-feu z humra a kambaly (20€)
Ravioli z pečených brambor plněné sardinkami (25€) 
Fazolkové lusky s šunkou Jabugo, pečeným selátkem a mandlemi (28€)
Mořská ryba San Pedro s topinamburem, artyčoky, rajčaty a ančovičkovou omáčkou (38€)
Filet z mořského jazyka s houbovým krémem a pórkem (40€)
Jehně z Tramuntany pečené na kaparách a podávané s kuskusem (38€)
Sladké gazpacho z ostružin a jablka Granny Smith, sorbet (18€)
Mandlové parfait s fíky na červeném víně (18€)
Tarte Tatin (18€)


Upozornění: 
Nádherná restaurace s terasou a výhledem do údolí a na moře leží v městečku, které je oblíbeným letoviskem umělců z celého světa. Šéfkuchařem a majitelem je Němec Josef Sauerschell, který se oženil se Španělkou, založil rodinu a usadil se zde natrvalo. U Michelina má jednu hvězdu. Vaří „haute cuisine“ se španělsko-francouzskými prvky. Pro Němce prý občas i něco německého. Je to kousek od Valdemossy, kde žil Chopin s George Sandovou. Doporučuju zvláště lahůdku nejobyčenější: krajíc opečeného domácího chleba potřený česnekem a rajčetem – Pa Amb Oli!