Zubatého 5, Praha 5 - Smíchov
Tel.: +420 702 033 020
E-mail: info@laboucheriem.cz
www.laboucheriem.cz
Otevřeno Po-So 11:00-23:00
Z jídelního lístku:
Klasická francouzská cibulačka gratinovaná sýrem (95 Kč)
Rybí polévka Soupe de poissons s domácí omáčkou rouille (175 Kč)
Šest šneků po burgundsku (145 Kč)
Uzený losos s limetkovou šťávou, kapary, červená cibule, rukolový salát, toast (195 Kč)
Hovězí carpaccio se sýrem comté, piniovými jadérky a rukolovým pestem (195 Kč)
Hovězí tatarák ochucený armagnacem, domácí hranolky (395 Kč)
Domácí terina z kachních Foie gras s fíkovou marmeládou a taostem (325 Kč)
Salát Gasconne: uzená kachní prsa, kachní Foie gras, slanina, konfitované žaludky (295 Kč)
Konfitované kachní stehno s bramborami Sarladaise (295 Kč)
Prsa z perličky se smržovou nádivkou, bramborové soté, žampiony (295 Kč)
Kohout na víně Coq au vin s bramborovou kaší a mrkví Vichy (395 Kč)
Crème brûlée flambované u stolu (135 Kč)
Tarte Tatin karamelizovaný jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou (135 Kč)
Čokoládový fondant s malinovou omáčkou à la framboise (135 Kč)
Upozornění:
Francouzský kuchař Jean-Paul Manzac (původem Gaskoněc) žije a pracuje v Praze už delší dobu. Jeho bistro je navštěvováno především labužníky, kteří hledají správnou francouzskou chuť. Specialitou Jeana-Paula je Černá tabule, aktualizovaná každý den a odpovídající sezónní nabídce. Manzacovi asistuje šéfkuchař Lukáš Strnad. V poledne tříchodové menu za 165 Kč. Velmi povedený typ podniku, zejména na pracovní oběd. Trochu škodí umístění v boční ulici, náhodný kolemjdoucí sem nezajde. Přeju Jean-Paulovi hodně štamgastů.