Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

22. února 2017

MŮJ TIP - Baladur





Grintovec 39, Šmarje, Slovinsko
Tel.: +386 56569580 
Email: info@gostilna-baladur.si
www.gostilna-baladur.si
Otevřeno Čt-Út 10:00-22:00





Z jídelního lístku:
Polévka Juha s jáhly (5,50 €)
Fazolová polévka Jota s kyselým zelím (5,50 €)
Istrijské těstoviny fuži s vejcem a klobásou (7,50 €)
Bramborové noky s divokým chřestem (8,50 €)
Sýrové ravioli s lanýžovým olejem (8,50 €)
Mušle slávky Školjke (9,50 €)
Mořští raci Skampi (11,50 €)
Kalamáry na grilu (12,50 €)
Mořský ďas na grilu (19,50 €)
Kuře na grilu s polentou (18,50 €)
Vepřová panenka na lávovém kameni (22 €)
Tiramisu (6 €)
Domácí sladké nudle Gibanice s tvarohem a kajmakem (4,50 €)
Štrůdl Jabolčni zavitek  (3,50 €)
Panna cotta (4,50 €)
Zmrzlina Sladolet (3,50 €)

Upozornění: 
Pojedete-li z Koperu na Pulu, nemůžete před Dragonjou minout restauraci, kde se vaří tradiční slovinská kuchyně, v denní nabídce jsou někdy dosti překvapivé pokrmy. Nenechte se zmást názvem "istrijske jedi", to neznamená jedy, nýbrž jídla. Na jaře zde můžete ochutnat raritu: výtečný divoký chřest. Mají tu samozřejmě čerstvé ryby a mořské plody. Na lávovém kamenu vám udělají biftek. Dá se sedět i venku na zahrádce.