Hotel Alcron, Štěpánská 40/623, Praha 1
Tel.: +420 222 820 410
E-mail: alcron@radissonblu.com
www.larotonde.cz
Otevřeno Po-Pá 12:00-22:30, So-Ne 18:00-22:30
Z jídelního lístku:
Kulajda s houbami a dlouze vařeným vejcem (190 Kč)
Topinamburový krém s uzeným kachním prsem (190 Kč)
Červená řepa s kozím sýrem a pečeným fíkem (240 Kč)
Hovězí tatarák s marinovanou zeleninou a hořčicovou majonézou (330 Kč)
Pečená kachní Foie gras s rozinkami a kaparovým pyré (360 Kč)
Treska pošírovaná v olivovém oleji se sépiovou fregolou a pečenou mrkví (410 Kč)
Pečená křepelka s kroupami a petrželí (360 Kč)
Svíčková na smetaně s výběrem knedlíků a brusinkami (360 Kč)
Kančí líčka na víně s kaší ze sladkých brambor (430 Kč)
Houbové kroupeto se smaženým vejcem (260 Kč)
Dýňový cheesecake s kumquatem a mučenkou (190 Kč)
Tradiční crème brûlée s ovocem (210 Kč)
Čokoládový fondant s višněmi a mátovým sorbetem (210 Kč)
V rumu máčený perník s lesním ovocem a zmrzlinou ze svařeného vína (180 Kč)
Upozornění:
Sestřička michelinského Alcronu je postavena ve stylu Art Deco a má stejnou kuchyni a stejného šéfkuchaře Romana Pauluse, je však prostornější a také poněkud levnější. Doporučuju obědové menu: dvouchodové za 310 Kč, tříchodové za 390 Kč. V sobotu a neděli bývá na pořadu populární brunch (12:00-15:30). V sále trůní socha Emanuela Kodeta, k níž stála modelem baletka Jelizaveta Nikolská. Kdysi tu stál i klavír, na němž Alík Lakatoš preludoval Tafelmusik. V létě je otevřena také zahrádka s grilem.