Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

26. února 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM

Minule jsme konstatovali, že naše zatím poslední Referendum mělo rekordně vysokou sledovanost. A hned v následujícím týdnu byla opět překonána! Některé názory: „lidová tvorba“ v některých českých restauracích dělá z kulajdy i kaldounu nesmysl. Dobrý kaldoun prý mají na Hliněné baště. Jedna babička prý dávala do kaldounu pařátky obalené střívky! To bych vskutku rád ochutnal! U kulajdy máte radějí, když je vejce do ztracena, ne jen uvařené navrdo a rozkrájené. A liškám dáváte v tomto případě přednost před ostatními houbami. Jeden hlasující podotýká, že u kaldounu může dojít k záměně, neboť podobný název mají Kolduny, těstovinové taštičky plněné skopovým masem nebo houbami, starý židovský recept z Litvy a Běloruska, tedy vlastně aškenázyovské pelmeně. Nicméně výsledek je jasný. 


Mezi tradičními českými polévkami zvítězila těsně Kulajda nad Kaldounem! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 27. 2. 2017.