Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

1. března 2017

MŮJ TIP - Au Pied de Cochon





Rue Coquillière 6, Paris 1, Francie
Tel.: +33 01 4013 7700
E-mail: info@pieddecochon.com
www.pieddecochon.com
Otevřeno každý den 07:00-00:30




Z jídelního lístku:
Pravá francouzská cibulačka (8,50€)
Šest hlemýžďů po burgundsku (9€) 
Černé jelítko Boudin noir Eric Ospital (9,50€) 
Kachní játra Foie gras (20€)
Šunka Jambon cru de montagne (17,50€)
Mořské plody Pied de Cochon -  ústřice, krevety, slávky, jakubky, mořští šneci (39€) 
Humr grilovaný (57,50€) 
Šest bretaňských ústřic Belon (22,50€) 
Šest mořských raků Langoustines (30,50€) 
Grilované vepřové nožičky Pied de cochon grillé Béarnaise (21,50€) 
Pečené vepřové nožičky Pied de cochon façon Périgourdine, domácí hranolky (25,50€) 
Grilovaná vepřová ouška, hlemýždi, vejce, brambůrky (17,50€) 
Telecí játra na petrželce (24€) 
Pyré ze zelených fazolek, hovězí Entrecôte na hořčici (32€)
Mix pečené drůbeže (22,50€)  
Klobáska Andouillette de Troyes (23,50€) 
Mořský jazyk po mlynářsku (41€) 
Crème caramel (8€) 
Crème brûlée à la vanille Bourbon (9€) 
Domácí Tarte Tatin (11€) 
Palačinky Crêpes flambées na likéru Grand Marnier (12,50€)


Upozornění: 
Populární luxusní brasserie „U prasečí nožičky“ byla založena v roce 1947 hned vedle legendárních „Halles“, tedy pařížského tržiště, kudy šla historie. Nyní je tam stanice metra Châtelet-Les-Halles. Podnik je otevřen téměř nepřetržitě a navštěvován hlavně turisty z celého světa. U Michelina nemají žádnou hvězdu, ale nabito je tam pořád. Lahůdkou, která dala podniku název, jsou vepřové nožičky - nejprve vařené a potom obalené strouhankou a pečené nebo grilované. Pro labužníka, který se teprve začíná orientovat ve francouzské kuchyni, je tento podnik dobrým startem. Můžete zde ochutnat základní francouzské lahůdky: cibulačku, šneky, mořské plody, jelítko, andujetku, Foie gras až po humra a dezerty. Vše ve velmi autentické podobě, žádné nadbíhání cizincům zde neexistuje.