Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

15. března 2017

MŮJ TIP - Na rychtě





Oldřichova 3, Praha 2 – Nusle
Tel.: +420 261 222 506
Otevřeno Po-Ne 11:00-23:00






Z jídelního lístku:
Kapustová polévka se slaninou (25 Kč)
Krupicová polévka s vejcem (25 Kč)
Tmavá tlačenka s cibulí (50 Kč)
Salát z červeného zelí s feferony (18 Kč)
Hovězí svíčková na smetaně s brusinkovým terčem, houskový knedlík (99 Kč)
Hovězí guláš s cibulkou, houskový knedlík (96 Kč)
Grilovaná krůtí prsa s jarní zeleninou na másle, vařené brambory (98 Kč)
Dančí v domácím bramboráku (98 Kč)
Smažený květák, vařené brambory, tatarská omáčka (94 Kč)
Rajská hovězí pečeně, kolínka (98 Kč)
Vepřové medailonky s hříbkovým přelivem, opečené brambory (99 Kč)
Hovězí biftek s opečenými bramborami (135 Kč)
Kynutý borůvkový knedlík s cukrem a šlehačkou (25 Kč)


Upozornění: 
Tento podnik bychom mohli nazvat lidovou jídelnou, avšak je zde čisto a útulno, což v podobných jídelnách nebývá zvykem. V zapadlé nuselské uličce pod mostem (neboli v Jamrtálu) najdete sympatickou  hospůdku jako za starých časů. Ceny jsou nízké, jídla jsou sice jednoduchá, avšak poctivě vařená. Doporučuji zvláště kapustovou polévku a smažený květák. Vhodné především na obědy. Při objednání celého menu (polévka, hlavní jídlo, dezert) se snižuje cena polévky na 10 Kč a cena dezertu na 15 Kč. Od 15:00 minutky. Čepuje se Plzeň a Gambrinus.