Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

29. března 2017

MŮJ TIP - Restaurant Šmik







Vinohradská 1, Praha 1
Tel.: +420 777 625 441 
Email: info@smikrestaurant.cz 
www.smikrestaurant.cz/
Otevřeno každý den 9:00 až 22:00





Z jídelního lístku:
Frankfurtská polévka (39 Kč)
Silné hovězí consommé s domácími nudlemi a zeleninovým julienne (69 Kč)
Špenátová polévka RAW s bazalkou (149 Kč)
Pečené barevné papriky na červeném oleji s česnekem (149 Kč)
Špenátové lasagne (99 Kč) 
Domácí těstoviny s bazalkovým pestem a parmezánem (229 Kč)
Bulgur s pečenou zeleninou a smetanovými žampiony (199 Kč)
Uzený pstruh s koprovým dresinkem (149 Kč)
Zlaté kuřátko s pečenou cuketkou a kaší (249 Kč)
Jelení kýta na kořenové zelenině s karlovarským knedlíkem (249 Kč)
Selečí kolínko s kapustovým zelím a šťouchaným bramborem (189 Kč)
Smažený vepřový řízek, bramborová kaše, okurka (109 Kč)
Buchtičky se šodó (149 Kč)
Lanýžový dortík s černorybízovým sorbetem (119 Kč)
Citronová slza s ovocnou sukýnkou (129 Kč)
Čoko zázvorové koule se sněhovou pusinkou a vanilkovou esencí (119 Kč)

Upozornění: 
Nově otevřená restaurace v Nové budově Národního muzea (dříve Parlament) se chce prezentovat především jednoduchými pokrmy z čerstvých surovin, zpracovanými moderně a jednoduše. Šéfkuchař Miroslav Šimek má bohaté zkušenosti a nabízí široký sortiment včetně zvěřiny a ryb, což se v centru Prahy málokde vidí. Interiér je poněkud strohý, avšak když je plno, je i útulno. V poledne levné menu. Vchod je přímo nad východem ze stanice metra Muzeum.