Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. dubna 2017

MŮJ TIP - Richard´s Kitchen







Vyšehradská 43, Praha 2 
Tel.: +420 777 076 969 
E-mail.: info@richardskitchen.cz 
www.richardskitchen.cz
Otevřeno Po-Pá 10:00-22:00, So 12:00-22:00



Z jídelního lístku:
Polévka z červené řepy s koprem (35 Kč)
Ratatouille s balkánským sýrem (125 Kč)
Rizoto s medvědím česnekem (165 Kč)
Dýňové rizoto (165 Kč)
Cheesburger s konfitovaným kachním masem, čedar, domácí hranolky, majonéza (209 Kč)
Trhané vepřové maso, domácí hranolky BBQ (185 Kč)
Grilované kachní prso, mrkvové pyré, omáčka z portského vína, flambované hrušky (275 Kč)
Lilkové wrapy s čočkovým krémem (119 Kč)
Tažená vepřová žebra, mrkvové pyré, růžičkové kapustičky (149 Kč)
Hovězí steak z vyzrálého krčního filetu, topinamburové pyré (149 Kč)

Upozornění: 
Přímo naproti Botanické zahrady najdete nenaápadnou, avšak velmi sympatickou restauraci, kterou bych nazval spíše bistrem. Richardova (míněn je Richard Kučera) kuchyně klade důraz na zeleninu, především na ty druhy, které se na českých jídelních lístcích nevyskytují často. Měl jsem tam po dlouhé době například pampeliškové listy a polníček. Nejde však o vegetariánskou restauraci, vaří se zde i z masa, především vepřového, jsou zde i hamburgery. Každý den je nabízeno levnější menu ze zajímavých surovin, které jsou vždy čerstvé. Velmi sympatické jsou saláty. Příjemným překvapením je pivo: dvanáctistupňový ležák z pivovaru Letiny u Nepomuka má smetanovou pěnu a chutná skvěle.