Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

21. června 2017

MůJ TIP - Café Constant




Rue Saint-Dominque 139, Paříž, Francie
Tel.: 0147537334
Email.: cv@maisonconstant.com
www.maisonconstant.com
Otevřeno každý den 12:00-23:00





Z jídelního lístku:
Pařížská cibulová zapečená polévka (13€)
Tatarák z ústřic, okouna a lososa (11,50€)
Krabí maso s bramborovým salátem (11,50€)
Jemně smažená vejce v toastu, perlová cibulka, šunka, houby, chřest (15€)
Bílý chřest s bylinkovým vinegretem (18€)
Vaječná pěna s chřestem, parmezánem a krutony (17€)
Pečené královské krevety s bazalkou a citrusovým vinegretem (24€)
Konfitovaný vepřový bůček, čočkové ragú, kachní játra Foie Gras, karotka (25€)
Telecí hlava s jazykem a mozečkem, brambůrky, omáčka Gribiche (24€)
Plněná křepelka s husími játry Foie Gras, vodnicí, karotkou a šunkou (29€)
Domácí klobáska s opečenými bramborami a drůbeží omáčkou (16€)
Grilovaný filet z mořské pražmy, houbové pesto (17€)
Kachní pečeně na bramborovém koláči (17€)
Telecí kotlet po baskicku s fazolemi Tarbais (17€)
Vanilkový rýžový pudink (7,50€)
Starodávný crème caramel (7,50€)
Domácí profiterolky s čokoládovou omáčkou (7,50€)

Upozornění: 

Už dlouho jsme nebyli v Paříži. Takže až tam pojedete a chcete ochutnat něco ryze francouzského a přitom ne drahého, zajděte do bistra blízko Eiffelovky, které si pořídil jako svůj butik (vedlejšák) slavný kuchař Christian Constant, který má kousek vedle špičkovou michelinskou restauraci Le Violon d´Ingres (už jsem o ní psal). Deník Le Figaro zařadil toto bistro mezi 15 nejlepších v Paříži. Dejte si telecí hlavu, to je zážitek!