Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

22. června 2017

Dernier Cri



Žhavou novinkou tohoto týdne bylo tentokrát moje vystoupení v televizním seriálu Ohnivý kuře. Přijal jsem roli gurmet-kritika Koštulky, hrál jsem tedy v podstatě sám sebe. Šlo o to, že ředitel hotelu, v němž je i restaurace, po mně chtěl, abych napsal pochvalnou recenzi a tím udělal restauraci (i kuchařce, což byla jeho sestra) reklamu. Nabídl mi úplatek, ale já jsem ho odmítl. Vlastně ani nevím, jestli jsem napsal nakonec recenzi kladnou nebo zápornou, to se asi dozvím až z dalšího děje. Nebyl jsem ostatně sám, kdo v tom seriálu hraje sám sebe. Vynikající šéfkuchař Martin Svatek z Tábora tam má dokonce větší roli – a vystupuje pod svým vlastním jménem! Kuchaře tam hraje i můj kamarád Richard Tesařík – on je ovšem i ve skutečnosti velice dobrý kuchař, zejména pokud jde o ryby. Jde tuším o první televizní seriál z kuchařského prostředí, pokud nebereme v úvahu někdejší Rozpaky kuchaře Svatopluka z roku 1984, kde kuchaře hrál Pepík Dvořák.