Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. srpna 2017

MŮJ TIP - Restaurace MG




Bezděčín 136, Mladá Boleslav
Tel.: +420 381 679 955
Email.: info@mg-restaurace.com
www.mg-restaurace.com
Otevřeno Út-So 12:00-22:00, Ne 12:00-16:30





Z jídelního lístku:Vývar z perličky se zeleninou (95 Kč)
Hráškový krém s tatarákem z červených krevet a parmskou šunkou (140 Kč)
Salát z fenyklu, artyčoků, černého kořene a oliv taggiasca (190 Kč)
Tatarák z mušlí sv. Jakuba, carpaccio ze zeleného chřestu s estragonovým krémem (255 Kč)
Hovězí tatarák s černým lanýžem a mandlovým krémem (275 Kč)
Uzený úhoř s libečkovým krémem a vlažným žloutkem (275 Kč)
Křupavé krevety se zázvorovo-mátovou omáčkou a listovým salátem (255 Kč)
Ravioli plněné ricottou, sušenými rajčaty, piniovými oříšky a bazalkou (295 Kč)
Neapolské těstoviny Scialatelli s chobotnicí (395 Kč)
Rizoto Nero s marinovanými krevetami, restovanými kalamáry a bazalkovým krémem (385 Kč)
Gnocchi s telecími líčky, fontina fondue, divoká brokolice a křupavým parmezánem (365 Kč)
Grilovaný mořský ďas s cuketou, mandlemi, bazalkou, citrónem a rajčatovým kompotem (645 Kč)
Grilované prso z perličky se sezónní zeleninou (295 Kč)
Pečené selátko s bramborovou kaší, hořčičný krém a omáčka z římského kmínu (395 Kč)
Steak ze svíčkové, foie gras, brambory dauphin, jeruzalémský artyčok, lanýžová omáčka (590 Kč)
Marinovaný ananas s plněnými malinami, křupavou mátou a citronový sorbet (160 Kč)
Kompot z Cantaloupe melounu, Margarita krém a mandlový chips (185 Kč)
Tiramisu (140 Kč)



Upozornění: 
Ještě pořád nová restaurace u boleslavnského letiště, kde kromě pohledu do prosklené kuchyně (kde můžete vidět při práci majitele a šéfkuchaře Miroslava Grusze) se můžete dívat i na startující a přistávající letadélka. V létě se dá sedět i venku. Přiznávám, že jsem tam zatím bohužel ještě nebyl, ale slyšel jsem už tolik chvály od důvěryhodných labužníků a znám práci Mirka Grusze tak dobře, že neváhám s doporučením. A určitě tam sám co nejdřív zajedu.