Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

9. srpna 2017

MŮJ TIP - St. John Smithfield





St. John Street 26, Londýn, Anglie
Tel.: 020 7251 0848
Email.: info@stjohnrestaurant.com
www.stjongroup.uk.com
Otevřeno Po-Pá 12:00-15:00, 18:00-23:00, Ne 12:30-16:00




Z jídelního lístku:
Zapečený sendvič Welsch Rarebit (£6,00)
Artyčoky na vinegretu (£9,00)
Platýz na fenyklu a zelené omáčce (£8,70)
Terinka (£9,50)
Selečí kůže opečená do křupava, pampeliškový salát (£8,70)
Mořský pstruh, brambory, kopr (£12,80)
Opečený morek s petrželkovým salátem (£9,20)
Holoubě s cuketami (£19,80)
Mořský okoun s opečenou čekankou (£26,00)
Jehněčí brzlík, hrášek a šunka (£19,50)
Grilované býčí srdce, karotka a ředkvičky (£18,90)
Koláč Eccles a sýt Lancashire (£8,50)
Hořký čokoládový krém a zakysaná smetana (£8,90)
Lanýžky (£8,10)
Zmrzlina doktora Hendersona (£4,40)
Švestkový sorbet s ruskou vodkou (£7,50)

Upozornění: 
Pro mnoho labužníků (včetně Anthony Bourdaina) je to nejzajímavější restaurace v Londýně. Vaří zde charismatický šéfkuchař Fergus Henderson, který podnik založil v roce 1993 pod heslem „od čumáku až po ocásek“, což znamená, že z prasete nic není vyhozeno, vše se upotřebí. Toto heslo pak převzali mnozí další, v Praze například Paul Day. Už několik let zastupuje Ferguse v kuchyni výtečný Jonathan Woolway. K podniku patří ještě bar a pekárna. Pokrmy z vepřového masa jsou v denní nabídce, cenově se pohybují kolem £20,00.