Tel.: + 420 671 477 300
Email.: lanterna@valachy
www.lanterna.cz
Otevřeno denně 7:00-22:00
Z jídelního lístku:
Slepičí vývar s kořenovou zeleninou, masem a nudlemi (60 Kč)
Květákové capuccino s bramborovým chipsem (80 Kč)
Zalévaný krém z medvědího česneku, Crème fraîche, česnekový olej, bramborová sláma (80 Kč)
Valašská kyselice (70 Kč)
Horutův sýr Sainte Maure s popelem z jehličí, kopřivové coulis, lístky salátu, koblížky (110 Kč)
Foie Gras s krajánky, šalotkou a lesním ovocem, tmavý chléb (220 Kč)
Šneci na česnekovém másle, lístky salátu, zeleninový kaviár, kmínový chléb (120 Kč)
Tagliolini s vepřovou panenkou, sušená rajčata, lístky špenátu, Parmigiano Reggiano (170 Kč)
Filet ze pstruha od místního rybáře, lístky špenátu, opečené brambory (280 Kč)
Kuřecí prsíčka s kůží, omáčka z Horského sýra, kopřivové nočky (190 Kč)
Hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou, bramborové pyré (230 Kč)
Jehněčí kýta na rozmarýnu se šalotkou, pečené brambory, dip z medvědího česneku (340 Kč)
Halušky se smetanou, krémové žampiony, lístky špenátu, bramborová sláma (120 Kč)
Šafránové rizoto s chřestem, sýr Parmigiano Reggiano (180 Kč)Grilovaný dolnopasecký bio sýr, lístky salátu s cibulkou a balsamicem, kmínový chléb (160 Kč)
Borůvkový piškot s citronovou zmrzlinou, karamelová omáčka, lesní ovoce (90 Kč)
Vanilková zmrzlina (20 Kč)
Cheescake z dolnopaseckého bio sýra, jahodový sorbet (90 Kč)
Vanilková zmrzlina (20 Kč)
Cheescake z dolnopaseckého bio sýra, jahodový sorbet (90 Kč)
Upozornění:
V komplexu tří hotelů, které mají společného majitele, vyniká tato restaurace vedená velmi talentovaným šéfkuchařem Pavlem Václavíkem. Každoročně se zde koná Gastrofestival za účasti špičkových kuchařů z domova i ciziny. Kuchaři pravidelně vyjíždějí do světa na stáže v michelinských restauracích. V kuchyni se pracuje s čerstvými místními surovinami, valašský kolorit má téměř každý pokrm. Labužníci sem jezdí z širokého okolí. Zrovna v těchto dnech je nabízeno sedmichodové degustační menu za 990 Kč, vína z vinařství Kudrnka jsou účtována zvlášť.