Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

6. prosince 2017

MŮJ TIP - Londoners




Štěpánská 23, Praha 1
Tel.: +420 774 188 042
Email: mail@londonerspraha.cz
www.londonerspraha.cz
Otevřeno každý den 11:00-23:00





Z jídelního lístku:
Kuřecí vývar ochucený bylinami a kořením (110 Kč)
Čočková kari polévka (95 Kč)
Tomatová polévka s koriandrem (95 Kč)
Chapati placka z bílé mouky (55 Kč)
Dal Masala žlutá čočka dušená s indickým kořením (215 Kč)
Palak Alo brambory se špenátem (215 Kč)
Aloo Gobi brambory a květák v tomatové omáčce (215 Kč)
Murg Tikka Tak kuře v cibulovo-rajčatové omáčce se smetanou (265 Kč)
Tawa Lamb vykostěné jehněčí s bylinkami a kořením (265 Kč)
Tandoori Chicken kuřecí maso marinované v jogurtu a pečené v tandooru (285 Kč)
Chicken Tikka kuře marinované v jogurtu (245 Kč)
Jemně kořeněné a dobře zapečené krevety (455 Kč)
Vindaloo kuře s bramborem v kořeněné omáčce (330 Kč)
Chicken Biryani kuřecí s rýží, kořením a šafránem (310 Kč)
Tawa Masala grilované rybí filé marinované, mátová omáčka (325 Kč)
Mango Lassi (70 Kč)
Gulab Jamun (125 Kč)
Ovocný salát (105 Kč)
Zmrzlina (105 Kč)


Upozornění: 
Kdysi zde fungovala slavná hospoda U Kupců, kde se hrál jazz. Potom tu byl Tuzex. Dodnes se v suterénních prostorách (23 Downtown) konají hudební večery. V přízemí je však indická restaurace, jejíž majitelé jsou Indové, kteří přišli do Prahy z Londýna. Proto má podnik charakter londýnského pubu. Každý den se v poledním menu (11:00-15:00) nabízejí jednoduchá indická jídla (sněz co můžeš za 129 Kč), na lístku jsou pokrmy složitější. Mají zde plynový tandoor, placky chapati z tohoto tandooru jsou vynikající. Jako příloha se většinou podává vařená rýže Basmati.