Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

13. prosince 2017

MŮJ TIP - Ratshotel und Ratsstuben




Mühlenstraße 3, Haltern am See 
Tel.: 02364 – 3465
Email: mail@hotel-haltern.de
www.hotel-haltern.de
Otevřeno Čt-Út 12:00-14:00, 18:00-23:00




Z jídelního lístku:
Polévka z červené čočky, langustinového tataráku, kokosu a manga (15€)
Carpaccio z volského filetu, lanýžů, Créme-Fraîche, rucoly a parmezánu (15€)
Tuňákové sašimi, wasabi, oříšky, zázvor (16€)
Pacifická Gamba, portulák, okurka, zelené jablko, majonéza (16€)
Terinka z husích jater, ananasu, medu, brioška (17€)
Divoký mořský okoun, dýně, kapusta (33€)
Dušená ostrovní treska, vejce, ředkvička, ančovičky, topinambur (29€)
Žebírko z iberijského prasete, sladká omáčka, švýcarský česnek, bílé fazole, pyré (28€)
Kachní prsa, pyré, hruška, ostružiny (26€)
Srnčí žebírko z Bavorského lesa, řapíkatý celer, koření vadouvan, růžičková kapusta (36€)
Prsa kukuřičného kuřete (20€)
Parmské vepřové žebírko (19€)
Filet Beef z australského skotu Black Angus (36€)
Italský telecí kotlet (33€)
Krevety v česnekovém chilli oleji, hlávkový salát (23€)
Sorbet z ostružin (6€)
Čokoláda Guanaja, kávová zmrzlina, borůvky, makadamové oříšky (12€)
Jihotyrolské bio jablko, skořicový krém, ostružiny, oříšky, jogurtový sorbet (10€)


Upozornění: 
Pojedete-li přes Dortmund do Amsterodamu, stačí si odskočit kousek doleva a jste v městečku, jemuž slávu dělá jezero s plážemi v létě plnými naháčů. A v tom městečku najdete restauraci s poněkud podivným názvem. V angličtině jsou Rats krysy, jenže v němčině jde o jiný význam: je to Radní hotel a Radní pokoje. Pozor! Jde o čerstvého držitele hvězdy Michelin! A navíc podnik českých majitelů, kde vaří český šéfkuchař, rodák z Ostravy Daniel Georgiev! Bezesporu velký úspěch českého kuchaře. Menu se mění každý měsíc. Ještě jsem tam nebyl, ale určitě zajedu. Zítra se dočtete víc.