Mühlenstraße 3, Haltern am See
Tel.: 02364 – 3465 Email: mail@hotel-haltern.de
www.hotel-haltern.de
Otevřeno Čt-Út 12:00-14:00, 18:00-23:00
Z jídelního lístku:
Polévka z červené čočky, langustinového tataráku, kokosu a manga (15€)
Carpaccio z volského filetu, lanýžů, Créme-Fraîche, rucoly a parmezánu (15€)
Tuňákové sašimi, wasabi, oříšky, zázvor (16€)
Pacifická Gamba, portulák, okurka, zelené jablko, majonéza (16€)
Terinka z husích jater, ananasu, medu, brioška (17€)
Divoký mořský okoun, dýně, kapusta (33€)
Dušená ostrovní treska, vejce, ředkvička, ančovičky, topinambur (29€)
Žebírko z iberijského prasete, sladká omáčka, švýcarský česnek, bílé fazole, pyré (28€)
Kachní prsa, pyré, hruška, ostružiny (26€)
Srnčí žebírko z Bavorského lesa, řapíkatý celer, koření vadouvan, růžičková kapusta (36€)
Prsa kukuřičného kuřete (20€)
Parmské vepřové žebírko (19€)
Filet Beef z australského skotu Black Angus (36€)
Italský telecí kotlet (33€)
Krevety v česnekovém chilli oleji, hlávkový salát (23€)
Sorbet z ostružin (6€)
Čokoláda Guanaja, kávová zmrzlina, borůvky, makadamové oříšky (12€)
Jihotyrolské bio jablko, skořicový krém, ostružiny, oříšky, jogurtový sorbet (10€)
Carpaccio z volského filetu, lanýžů, Créme-Fraîche, rucoly a parmezánu (15€)
Tuňákové sašimi, wasabi, oříšky, zázvor (16€)
Pacifická Gamba, portulák, okurka, zelené jablko, majonéza (16€)
Terinka z husích jater, ananasu, medu, brioška (17€)
Divoký mořský okoun, dýně, kapusta (33€)
Dušená ostrovní treska, vejce, ředkvička, ančovičky, topinambur (29€)
Žebírko z iberijského prasete, sladká omáčka, švýcarský česnek, bílé fazole, pyré (28€)
Kachní prsa, pyré, hruška, ostružiny (26€)
Srnčí žebírko z Bavorského lesa, řapíkatý celer, koření vadouvan, růžičková kapusta (36€)
Prsa kukuřičného kuřete (20€)
Parmské vepřové žebírko (19€)
Filet Beef z australského skotu Black Angus (36€)
Italský telecí kotlet (33€)
Krevety v česnekovém chilli oleji, hlávkový salát (23€)
Sorbet z ostružin (6€)
Čokoláda Guanaja, kávová zmrzlina, borůvky, makadamové oříšky (12€)
Jihotyrolské bio jablko, skořicový krém, ostružiny, oříšky, jogurtový sorbet (10€)
Upozornění:
Pojedete-li přes Dortmund do Amsterodamu, stačí si odskočit kousek doleva a jste v městečku, jemuž slávu dělá jezero s plážemi v létě plnými naháčů. A v tom městečku najdete restauraci s poněkud podivným názvem. V angličtině jsou Rats krysy, jenže v němčině jde o jiný význam: je to Radní hotel a Radní pokoje. Pozor! Jde o čerstvého držitele hvězdy Michelin! A navíc podnik českých majitelů, kde vaří český šéfkuchař, rodák z Ostravy Daniel Georgiev! Bezesporu velký úspěch českého kuchaře. Menu se mění každý měsíc. Ještě jsem tam nebyl, ale určitě zajedu. Zítra se dočtete víc.