Tel.: +33 144 315 454
Email: info@yannick-alleno.com
http://www.yannick-alleno.com/fr/restaurants-reservation/terroir-parisien/terroir-parisien.html
Otevřeno Po-Ne 12:00-14:30, 19:00-22:30
Z jídelního lístku:
Cibulová polévka zapékaná, styl Halles (11€)
Hrášková polévka s mátou, styl Milly (9€)
Račí želé, glazírovaná zelenina (18€)
Terinka z drůbežích jater (8€)
Makrela na bílém víně (9,50€)
Losos pečený po pařížsku (19,50€)
Humr à la armoricaine, rýžový pilaf (49€)
Hovězí plátek na bylinkách, šťouchané brambory (23€)
Telecí brzlík na kaparech, cibulky pečené v troubě (34€)
Kuře sotírované na vinném octu z Nanteuil-les-Meaux (16€)
Černé jelítko Boudin noir s bramborovým pyré (18€)
Hovězí à la mode s želé (20€)
Zmrzlina s jahodami a anýzem (8€)
Čokoláda s třemi omáčkami, vanilkou a kávou (7€)
Jahodový dort Friande (7€)
Mousse au chocolat à la Clementine (7€)
Čtyři drobnosti z jablek a zmrzliny (7€)
Upozornění:
Tato restaurace byla teď uzavřena kvůli rekonstrukci, avšak již je opět v provozu. Najdete ji na levém břehu, na konci bulváru Saint-Germain, kousek od Sorbonny. Je to vlastně bistro, patřící do impéria, které vede Yannick Alléno, jeden z nejlepších šéfkuchařů současného světa. Je to takový jeho „butik“, kde nabízí jednodušší pochoutky. Měl jsem tam například jelítko a bylo excelentní. Lepší jsem nikdy nejedl. Vynikající byl také humr po armorikánsku, tedy po starobretaňsku (většina lidí si myslí, že to humr po „amerikánsku“). A ceny jsou samozřejmě daleko nižší, než v Allénově „jedničce“ Ledoyenu na Champs Elysées. Stejnojmenné bistro má Alléno také v Hongkongu.