Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. ledna 2018

MŮJ TIP



Tentokrát se v naší obvyklé rubrice nebudu věnovat restauracím. V pátek nás totiž čeká rozhodující den volby nového prezidenta a já považuji za svou povinnost čtenáře Zápisníku vyzvat, aby šli volit a nenechali nic náhodě. Je to nesmírně důležité.

Aby bylo jasno: prezidentem už by neměl být Miloš Zeman, navzdory tomu, že ho hodlají volit lidé jako Jiří Kajínek a Miloš Jakeš.

Zeman během svého (zaplaťpánbu končícího) prezidentování udělal několik zásadních chyb, které ovlivnily nepříznivě život v České republice. Jmenoval ministrem financí člověka, který nevyhovoval lustračnímu zákonu. Nepravdivě obviňoval velvyslance USA. Není ochoten se omluvit za svůj omyl (nebo spíše záměrnou lež) ohledně Ferdinanda Peroutky. Ze státního rozpočtu financoval své soukromé oslavy, prezidentskou kampaň skrýval za zájezdy na venkov. Jmenoval svým kancléřem člověka bez bezpečnostní prověrky. Státním vyznamenáním ocenil lidi, kteří neudělali nic pro veřejnost, jen veřejně chválili jeho samotného. Vyvolal puč v sociální demokracii. Veřejně obhajoval ruskou politiku vůči Ukrajině, včetně zabrání Krymu. Jmenoval zbytečnou úřednickou vládu, která nemohla fungovat. Potom chtěl protiústavně odvolat pouze premiéra Sobotku, namísto celé vlády, jak mu přikazuje povinnost. Odmítal odvolat ministra (na žádost premiéra), který ilegálně likvidoval konkurenční firmy, dopustil se dotačního podvodu, vyhýbá se placení daní a svým lhaním ovlivnil cenu akcií ČEZ.

Jeho kampaň je založena na lžích a nepravdivé propagandě.

Prezidentem by měl být zvolen profesor Jiří Drahoš, vzdělaný a slušný člověk, který už dnes má respekt ve světě. Já ho volit budu, stejně jako jsem ho volil v prvním kole.