Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

29. dubna 2018

Výsledek referenda

REFERENDUM


Máme za sebou další Referendum. Tentokrát šlo o dva druhy úpravy jarní houby zvané Kačenka česká (Ptychoverpa bohemica), která je jedlá a má skvělou chuť. Nabídli jsme dva způsoby, jak ji upravit: buďto na osmaženém toastu s vejci, nebo dušené s cibulí, případně chřestem. Některé názory: Toast k kačenkami a vejci lze ještě doladit strouhaným parmezánem. Dušené kačenky lze doladit smetanou. Nicméně výsledek je jasný.
Takže výrazně zvítězil toast s kačenkou a vejcem nad dušenou kačenkou s chřestem!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 30.4.2018.