Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. června 2018

MŮJ TIP - Osteria Francescana




Via Stella 22, Modena, Itálie
Tel.: +39 059 223912
Email: info@francescana.it
www.osteriafrancescana.it
Otevřeno Út-Pá 12:00-15:00, 18:00-23:00





Z jídelního lístku:
Insalata di mare, salát z mořských plodů (70€)
Mořští raci Scampi, vaření se zelenými olivami a rajčaty Pienolo (70€)
Úhoř z řeky Po (70€)
Sušená a marinovaná šunka Culatello zrající 42 měsíců, s hořčicí Camanine (70€)
Modenské miniaturní tortellini servírované s vývarem z kapouna (60€)
Tagliatelle s domácím ragú (60€)
Rýže černá a bílá (70€)
Spaghetti s krevetami a zeleninou (70€)
Pórkové Ravioli, husí játra Foie gras a černé lanýže (70€)
Šneci v aromatických bylinkách (70€)
Humr s dvěma omáčkami (90€)
Mořský okoun s moderní holandskou omáčkou (90€)
Pečené selátko s dušenou zeleninou a balsamikovým octem Villa Manodori (90€)

Upozornění: 
Tato restaurace s pohými dvanácti stoly byla nedávno v anketě San Pellegrino Award vyhlášena (už podruhé) nejlepší restaurací na světě. Majitel a šéfkuchař Massimo Bottura zde drží tři hvězdičky Michelin už několik let. Proslulý je gag, kdy číšník před hostem úmyslně rozbije talíř s citronovým dortem. Ceny jsou samozřejmě odpovídající, ale Bottura loni otevřel v centru Milána jídelnu pro chudé, kde se mohou zdarma najíst i bezdomovci.