Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

22. srpna 2018

MŮJ TIP - Costes




Vigyázó Ferenc Street 5, Budapešť. Maďarsko
Tel.: +36 1 920 1015
Email.: reservation@costesdowntown.hu
www.costes.hu
Otevřeno každý den 12:00-15:00, 18:00-23:00





Z jídelního lístku:
Studená polévka Gazpacho (3900 HUF)
Maďarská polévka (2200 HUF)
Carpaccio z vepřového jazyka, hořčičný jogurt (2800 HUF)
Klasický Caesar salát (2300 HUF)
Bramborový salát, jarní cibulka, tapioca (4500 HUF)
Pstruh na grilu, ředkvička, máslová omáčka (6400 HUF)
Kachní játra smažená na fenyklu (6600 HUF)
Grilovaná křepelka s čočkou (6500 HUF)
Smažená kachní stehna na cibuli a jablečné kaši (3800 HUF)
Sumec jako lečo (9500 HUF)
Prsa a stehna z perličky pečená na bílé cibuli a podávané s polentou (9300 HUF)
Pečené sele Mangalica na rožni, pečené kukuřičné klasy (9500 HUF)
Rib-eye, okurka, lilek (9800 HUF)
Banán s čokoládovým karamelem (4900 HUF)
Vanilkový dezert Floating Island (4900 HUF)
Vanilkové brulée s čerstvým ovocem (1500 HUF)

Upozornění: 
Tato restaurace byla otevřena v létě 2008 a během prvních dvou let provozu zde byl šéfkuchařem portugalský kuchař Miguel Rocha Vieria – a ihned získal hvězdu Michelin, první v Maďarsku. V roce 2015 nahradila Vieriu Maďarka Eszter Palagyi. Dodnes drží vysokou úroveň i michelinskou hvězdu. Pětichodové menu za 28000 HUF. Maďarská měna forint se obvykle převádí na české koruny v kurzu 10.000 HUF=850 Kč.