Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

1. srpna 2018

MŮJ TIP - Rafariz



Pražská 231, Tábor
Tel.: +420 776 553 263
Email: info@urfood.cz
www.facebook.com/urfoodcz
Otevřeno St-Pá 11:00-22:00. So 11:00-23:00





Z jídelního lístku:
Šogruš – hovězí polévka s rýží (35 Kč)
Mampar – hovězí polévka s domácími těstovinami (35 Kč)
Boršč (75 Kč)
Sujnkaš – hovězí polévka s vaječnými nudlemi (30 Kč)
Rassolnik – hovězí kroupová polévka (35 Kč)
Okroška – studená polévka (75 Kč)
Kok saj (salát s granátovým jablkem (95 Kč)
Lagman – domácí nudle s omáčkou ze zeleniny a hovězího masa (135 Kč)
Boso – domácí nudle dušené na česneku s omáčkou z hovězího masa a fazolového lusku (145 Kč)
Boldrup manta – kynuté taštičky plněné hovězím masem a dušené na páře (145 Kč)
Plov – rýže dušená v kotlíku s mrkví a krůtím masem (140 Kč)
Žuta – mrkvová roláda z tenkého těsta dušená na páře, zakysaná smetana (125 Kč)
Pitr Manta – taštičky z tenkého těsta na páře, plněné cibulkou a hovězím masem (175 Kč)
Jan jo žuta – roláda z těsta plněná hovězím masem a bramborami, zakysaná smetana (130 Kč)
Mom saj – kynuté buchtičky na páře, omáčka ze zeleniny a kuřecího masa (145 Kč)
Džuvava – ujgurské pelmeně (150 Kč)
Kava manta – taštičky z tenkého těsta plněné dýní, na páře (140 Kč)
Chošan – předsmažené taštičky plněné dýní (135 Kč)
Pelmeně se smetanou (150 Kč)


Upozornění: 
Snad jediná restaurace v Česku, kde můžete ochutnat originální ujgurskou kuchyni. Ujguři jsou Číňané, avšak křesťané. Jejich kuchyně má také ruské prvky. Je to v podstatě turkické etnikum střední Asie. Někteří Ujguři však vyznávají islám. Většina Ujgurů žije v čínské provincii Sin-t´iang. Jejich počet bývá udáván na 10 až 30 milionů. Ve 14. století za vlády dynastie Ming byla vyslána armáda Ujgurů za účelem potlačení miaoské rebelie. Majitelé této restaurace přišli do Čech před osmnácti lety z Kazachstánu.