Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

26. srpna 2018

Výsledek referenda

REFERENDUM
Naše zatím poslední Referendum se týkalo pizzy, tedy konkrétně dvou nejznámějších italských druhů. Na jedné straně byla Pizza Margherita, na druhé Pizza Quattro Stagioni. Některé názory: Jediná pravá originální pizza je pizza pomodoro a novodobá i margherita. Vše ostatní jsou pizzy americké a nemají s původní italskou pochoutkou nic společného. Nedávno jsem měl moc dobrou pizzu Quattro stagioni - rajčatový základ, anglická slanina, beraní rohy a feferony. Podle Margherity se pozná, jaký je pizzaiolo. Až pokud projde, odvážil bych se objednat si další. Nicméně výsledek, ač těsný, je jasný.


Mezi dvěma druhy italské pizzy zvítězila těsně Margherita nad Quattro stagioni!

V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 27. 8. 2018.