Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. září 2018

MŮJ TIP - Restaurant VAU




Jägerstrasse 54-55, Berlin, Německo
Tel.: + 49 30 2029730
Email: info@vau-berlin.de
www.vau-berlin.de
Otevřeno Po-Pá 12:00-14:30, 19:00-22:30





Z jídelního lístku:
Topinamburová polévka Veloute s kousky makrely (28 €)
Polévka z volské oháňky, morku a zeleniny (28 €)
Sýrový nákyp (19 €)
Salát z královského kraba a avokáda (36 €)
Mušle jakubky s vejci, sladkými bramborami a limetkou (36 €)
Prsa z kachny barberie s brokolicí a čínskou omáčkou (36 €)
Pečený platýz s kerblíkem a piemontskými oříšky (40 €)
Pečený mořský okoun s dušeným zelím Pak čoi (40 €)
Roštěnka z masa Wagyu, dušená zelenina (40 €)
Parfait z čokolády Valrhona (19 €)
Jablečný koláč Tarte Tatin (18 €)
Mandarinkové soufflé se zmrzlinou (18 €)
Karamelová colada s ananasem, banány a kokosovou moučkou (18 €)


Upozornění: 
Jedna z nejlepších restaurací v Berlíně má od Michelina hvězdu. Majitel a šéfkuchař Kolja Kleeberg je kultovní postava, oblíbená i z televizních pořadů. Jeho zásadou je pracovat pouze s nejčerstvějšími surovinami. Na jaře k němu chodí labužníci na vyhlášené lahůdky z čerstvého chřestu.