Máme za sebou další Referendum. Byl to opět velice zajímavý souboj. Šlo o problém poněkud výjimečný, týkal se dvou drůbežích pokrmů, ten první se připravuje z husích stehen, hrachu a krup. Často se mu nepřesně říká „šoulet“. Ten druhý se připravuje z kuřecích stehen, smetany a hříbků. Zjednodušeně jim budeme říkat „husí šoulet“ a „zadělávané kuře“. Některé názory: Šoulet může být připraven z čehokoli, co je košer, je to prostě dušené jídlo, které vydrží o šábesu teplé v peci do příštího dne. U Židů v Podkrkonoší se však tento pokrm dělal právě z husy, hrachu a krup – a proto v Čechách se pro hrách a kroupy vžilo označení „šoulet“. Na rozdíl od dalšího šábesového pokrmu, pečeného nákypu – jemuž se říká Kugel. Nicméně výsledek je naprosto jasný.
Takže s velkou převahou zvítězil „husí šoulet“ nad „zadělávaným kuřetem“!
Takže s velkou převahou zvítězil „husí šoulet“ nad „zadělávaným kuřetem“!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 24.9.2018.