Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

30. září 2018

Výsledek referenda

REFERENDUM

Naše zatím poslední Referendum se týkalo kedluben, konkrétně dvou pokrmů, jejichž základem kedlubny jsou: kedlubnovému zelí a vepřovému na kedlubnách. Některé názory: Kedlubnové zelí nemusí být nutně na smetaně, stačí na másle, podává se například s pečenou telecí ledvinou a noky. Dušené kedlubny na smetaně se dělávají hodně na jižním Slovensku. Kedlubny ovšem musí být mladé a šťavnaté, ze starých dřevnatých už neuděláte nic dobrého. Nicméně výsledek je naprosto jasný.


Mezi kedlubnovými pokrmy zvítězilo s drtivou převahou kedlubnové zelí nad vepřovým na kedlubnách!


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 1.10. 2018.