Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

28. listopadu 2018

MŮJ TIP - Bistro Kaprova



Kaprova 45, Praha 1 – Staré Město 
Tel.: +420 227 777 770
Email.: info@bistrokaprova.cz
www.bistrokaprova.cz
Otevřeno Po-Pá 07:30-23:00, So 08:30-23:00, Ne 08:30-22:00 






Z jídelního lístku: 
Vývar z hovězí oháňky, raviola, kořenová zelenina, petrželový olej (155 Kč)
Celerový krém s restovanou slaninou a petrželovým olejem (65 Kč)
Rybí polévka Brodetto (95 Kč)
Kuřecí vývar se zeleninou pečenou na másle, ricottovými knedlíčky a lanýžovým olejem (85 Kč)
Hovězí tatarák na celozrné bruschetě se šalotkou, dijonskou hořčicí a okurkovým gelem (285 Kč)
Carpaccio z mušlí svatého Jakuba s jablky a lanýžovým olejem (325 Kč)
Domácí brioška s grilovanými foie gras, jablečným pyré a omáčkou demi-glace (325 Kč)
Bramborová pěna s černými lanýži, pošírovaným vejcem a strouhanými kaštany (275 Kč)
Kuřecí supreme se šalotkovým pyré, nakládanými houbami, domácími noky (395 Kč)
Vepřový bůček s lískooříškovým pyré, nakládanou zeleninou a omáčkou demi-glace (395 Kč)
Hovězí hrudí sous-vide s mrkvovým pyré, salsou z černé čočky a omáčkou z podmáslí (420 Kč)
Dýňové risotto s grilovanými mušlemi jakubkami, chipsem z pancetty, petrželový sníh (425 Kč)
Grilovaný losos s mrkvovo-cuketovým pyré a quinoa salsou (395 Kč)
Tagliatelle s ragú z divočáka, sýrem pecorino, slaninový přeliv (395 Kč)
Karamelizovaný tuňák, zelenina, rajčatový konfit, pórková omáčka, petrželové glazé (445 Kč)
Ovesná kaše Bircher muesli s jogurtem, jablky, rozinkami a praženými lískovými ořechy (145 Kč)
Cookies s medem a třtinovým cukrem (59 Kč)

Upozornění: Tuto restauraci už jsem doporučoval před rokem, píšu však o ní znovu, protože v podniku došlo k některým změnám. Odešel šéfkuchař Tomáš Černý (dříve Finestra) a nyní na místě mezi Staroměstským náměstím a Rudolfinem, kde mnoho let bývalo legendární Fišerovo knihkupectví, vládnou v kuchyni dva mladí šéfkuchaři Jan Leština a Lukáš Dostál. Kvalita pokrmů je nyní ještě o trošku lepší, ceny však také trošku stouply. V suterénu i nadále zůstává v provozu knihkupecký koutek.