Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

14. listopadu 2018

MŮJ TIP - Locanda dell’Arco






Piazza dell’Olmo 1, Cissone, Itálie
Tel.: +39 0173 748200
E-mail: www.lodarc.com





Z jídelního lístku:
Míchaná vejce s bílými lanýži (25€)
Terinka z králíka s čerstvou zeleninou a fíky (11€)
Telecí s tuňákovou omáčkou Vitello tonnato (9€)
Zeleninová timbala s hříbkovou kaší a černými lanýži (11€)
Papriková roláda Involtino s tuňákovým krémem '(9€)
Domácí nudle Linguine se zeleninovo-oříškovou omáčkou (11€)
Domácí vaječné nudle Tajarin s bílým lanýžem (30€)
Domácí vaječné nudle Tajarin s masovou omáčkou Langarolo (12€)
Rikotové gnocchi s mátou a rajčaty (11€)
Bramborové gnocchi s kozím sýrem (11€)
Piemontské ravioli plněné telecím masem, šalvějová omáčka (12€)
Tatarák z telecího masa s bílými lanýži (35€)
Zajíc pečený na víně a kaparech (15€)
Kachna na medu s pomerančovou omáčkou (15€)
Hovězí plátky z Barola, polenta (15€)
Býčí oháňka se zeleninou (15€)
Křepelky z Barbareska s omáčkou z kaštanů Garassine (15€)
Sladké nudle se zmrzlinou (10€)
Dezert na výběr (8€)

Upozornění: 
V této maličké vesničce byste určitě nehledali takovou noblesní restauraci. Divím se, že nemá michelinskou hvězdu. Jídelní lístek je sestaven především z tradičních pokrmů kraje Langhe. Takže v sezoně nemohoui chybět pravé bílé žampiony, které jsou považovány za nejlepší na světě. A také typické zdejší vlašské oříšky Tonda. Všechny přílohy jsou domácí výroby, včetně nudlí Tajarin (40 žloutků na kilo mouky). Historická vesnička je obklopena vinicemi, takže není divu, že si můžete vybrat z vynikajících místních vín, především Barolo, Arneis a Nebbiolo. Několik typů denního menu (v dobrých cenách) vám usnadní rozhodování. V létě zahrádka.