Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

21. listopadu 2018

MŮJ TIP - Ristorante Consorzio



Via Monte di Pietà 23, Torino, Itálie
Tel.: +39 011.276.76.61
Email.: info@ristoranteconsorzio.it
www.ristoranteconsorzio.it
Otevřeno Po-So 11:00-14:30, 19:30-23:00






Z jídelního lístku:
Býčí oháňka po piemontsku (7€ )
Křupavé vejce se špenátem, zapečené v čedaru a pancettě (10€)
Terinka z vařeného masa a omáčky (12€)
Ančovičky (10€)
Hrášek s omáčkou gribiche (10€)
Treska Midollo (12€)
Telecí brzlík s meruňkami a šalotkou (14€)
Úhoř na rajčatech a pistáciových semínkách (15€)
Nudle Tajarin a zeleninová bagna cauda (12€)
Nudle Tajarin s bílými lanýži (30€)
Knedlíčky z jehněčího masa Agnolotto gobbo (13€)
Ravioli finanziera (12€)
Svazek chřestu, omáčka z borovicové pryskyřice (13€)
Risotto se zmrzlinou mantecato alla Bergese (14€)
Mořští raci Scampi (14€)
Pečený krocan na rožni (16€)
Slunečnicová omáčka se sýrem stracciatella a baklažány (14€)
Jehněčí maso di Murazzano (19€)
Pečená křehká krůta Faraona croccante (18€)
Nadívané holoubě po zahradnicku, zmrzlina (24€)
Pečená křepelka s fazolemi (16€)
Pečená kachna pro dvě osoby (60€)
Panna cotta (9€ )


Upozornění: 
Nenápadná restaurace v historickém středu Turína nabízí denní čtyřchodové menu za 35€, velmi zajímavá místní vína a pokrmy připravované ve stylu Slowfood. Tato organizace odměnila podnik již několikrátt významnými cenami. Klientela se skládá většinou z intelektuálů. V sezoně jsou zde pokrmy s bílými lanýži Tuber magnatum, nejlepšími na světě. Můžete také ochutnat místní specialitu Finanziera piemontese, což jsou v podstatě dušené drůbeží vnitřnosti, které se na trzích dávaly zdarma dohlížejícím policajtům.